settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Harici diskimdeki dosyalarımı açamıyorum.

0 oy
Merhaba ben macimde çıkan bir problem nedeniyle bilgisayarımı internet recovery üzerinden harici diskime yüklemek zorunda kaldım ( başlangıç diskimi göremiyordum) daha sonra tğm dosyalarım silinmiş bir halde açıldı bilgisayarım. Şimdi harici diskimde kalan birkaç önemli dosyam var ama bunları açmaya çalıştığımda “ user template adlı klasör, içindekileri görme izniniz olmadığı için açılmıyor” diğe bir uyarı görüyorum. Bu dosyaları nasıl açabilirim
8 Mart 2019 macOS kategorisinde tamertaha Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Açmak istediğiniz bir dosyaya sağ-tık Bilgi Ver... pencere görüntüsünü hizliresim.com türünden bir siteye yükleyip buraya link verin lütfen.
8 Mart 2019 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Sistemin Kitaplık klasöründe size ait bir dosya bulunmaması gerekir.
Peki ne yapmam gerekir bu durumda
Anlayamadığım konu, kendi dosyanızı neden sistemim kitaplığında aradığınız. Kullanıcılara ait dosyalar, Kullanıcılar klasörü içindeki kullanıcı adınızla isimlendirilmiş klasörde bulunur.

Not: Eğer ki, o harici diske sistem yüklerken, temiz yükleme yaptıysanız (yani sistemi yüklemeden diski sildiyseniz) o diskteki dosyalarınıza ulaşamazsınız.
Sistemim kitaplığında görebiliyorum diski yani başka bir şekilde göremiyorum kullanıcı adımla isimlendirlirmiş klasördeki dosyalrın içi boş (diske yazılım yüklerken silemedim diski başka bir bilgisayardan yapmam gerekirdi o işlemi ama şuan başka bir bilgisyara sahip değilim)
Anlatmaya çalıştığım; dosya size ait bir dosya ise, sistemin kitaplığında olamaz. Kendinize ait bir dosyayı mı arıyorsunuz?
Evet kendime ait bir dosya ama harici diskimin içerisinde ve ben harici diskimi bilgisyarıma taktığımda başlangıç diski gibi kullanıyorum (harici diski çıkartıp takamıyorum eğer başlarken takmazsam açılmıyor yani taktığımda bir usb sürücüsü takmışım gibi tepki almıyorum) bu yüzden içinde var olan dosya birimini açamıyorum
Bir de şunu deneyelim: Diski taktığınızda masaüstünde ve/veya Finder kenar çubuğunda görünüyorsa sağ-tık Bilgi Ver... pencerenin en altında sağ taraftaki kilidi açıp (yönetici adı ve parolası sorar) Bu diskteki sahipliği yok say seçili değilse seçin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
13 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde timoti5 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap
+1 oy
0 cevap
20 Ağustos 2014 ercantsdmr Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
9 Temmuz 2021 macOS kategorisinde Eoramell Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Eylül 2018 macOS kategorisinde Ksermin Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 Eylül 2017 fatih demirbaş Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
17 Kasım 2016 Kadir Ertan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Nisan 2016 dung Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,784 kullanıcı

...