settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac' Kullanıcı adı değişikliği ama tanımaması

0 oy
Merhaba Herkese

imacte kullanıcı adı (kurulum yapılırken) apple ismi ile kaydedilmiş. Apple mail yerine Outlook kullanıyordum , karşı tarafa giden maillerin tamamı kullanıcı adı kısmında mail hesabımda görünen adım değil bilgisayar kimliğinde gördüğü "apple" ismi ile gidiyor.

Bunun için ismi değiştirmek istedim. İsmi değiştirip kaydettim. Resetledim baktım yine aynı apple adıyla açılıyor ve maillerim yine "apple" adıyla gidiyor.

Daha sonra kullanıcılar ve gruplar menüsünü açtığımda kilidi açmak için giriyorum ne yeni kullanıcı adımı ne eskisi olan "apple" ismini ne de şifremi kabul etmiyor. isim hala apple görünüyor. İşin daha kötüsü program kaldırıp ekleyemiyorum şifre kullanıcı adı soruyor tüm seçenekleri denediğim halde olmuyor.

Yönetici olarak kılmam lazım sanırım ama yardım rica ediyorum.

İmac'imde kullanıcı adımı değiştirmek (ama şuan şifre ve eski adla da giremiyorum) , bu kullanıcıyı yönetici olarak tanımlamak istiyorum.

İlginize teşekkür ederim.
8 Temmuz 2018 Mac Ailesi kategorisinde ChopperTR Yardımcı (500 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
Mac üzerindeki kullanıcı hesabını yeniden adlandırmayı denediniz ve yönetici ayrıcalıklarını kaybettiniz:

Önce yapılacakları okuyun. Gerekirse yazıcıdan çıktısını alın.

İlk önce FileVault'u etkinleştirmediğinizden emin olun. Bilmiyorsanız, Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik > FileVault >  "Disk için FileVault açık ..." yazıyorsa, düzeltemezsiniz ve bundan sonrasını okumanıza gerek yoktur.

Daha sonra, beklenmedik durumlar için güvenilir bir yedeklemenin olduğundan emin olun. Time Machine'i nasıl kullanacağınızı öğrenin ve geri yüklemek için Time Machine'i kullanın.

Mac'inizi açın veya yeniden başlatın.
Başlangıç sesinden hemen sonra, tek kullanıcı moduna girmek için klavyenizde ⌘ ve S tuşlarını (iki parmağınızla basılı) tutun.

Komut ekranına

fsck -fy

Yazın ve Return tuşuna basın.

Bu komut kullanılmasa da olur, ama diski kontrol edeceğinden ve varsa çıkacak hataları düzelteceğinden faydalıdır. Kullandıysanız bitmesini bekleyin.

Aşağıdaki komutları teker teker sırasıyla yazın ve return tuşuna basın:

mount -uw /
rm /var/db/.AppleSetupDone
reboot

Mac yeniden başlatılacak ve tüm kurulum ve kayıt işlemlerini yeniden gerçekleştirecektir. Endişelenmeyin - yukarıdakilerin hiçbiri herhangi bir bilgiyi silmez. Önceden var olan tüm kullanıcı hesaplarınız, bu prosedüre başlamadan önce henüz silinmedikleri varsayılarak hala kullanılabilir olacaktır.

Bilgilerinizi başka bir Mac'ten aktarmayı seçmeyin: "Bu Mac'e Bilgileri Aktar" ekranına geldiğinizde, "Şimdi herhangi bir bilgi aktarma" yı seçin ve Devam'a basın. Mevcut Apple ID'nizi ve şifrenizi hazır bulundurun. "Bilgisayar Hesabı Oluşturun" ekranında, halihazırda kullandığınızdan farklı bir "Tam ad" ve "Hesap adı" kullanarak yeni, geçici hesap oluşturun.

Tamamlandığında, yeni hesabın bilgileri ile giriş yapın. Normal hesabınızı "Kullanıcının bu bilgisayarı yönetmesine izin ver" olarak değiştirmek için Sistem Tercihlerini kullanın. Çıkış yapın, normal hesabınıza giriş yapın ve kısıtlama olmadan kullanabileceğinizden emin olun.

Bundan sonra, oluşturduğunuz geçici hesabı güvenli bir şekilde silebilirsiniz veya yeni hesabı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bir kullanıcıyı veya grubu silmeden önce o hesapta oluşturmuş olabileceğiniz dosyalara ihtiyacınız olmadığından emin olun.
8 Temmuz 2018 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
9 Temmuz 2018 ChopperTR tarafından seçilmiş
Üstadım büyüksün. Çok teşekkür ederim. Kullanıcı tipini değiştirdim. Lakin yeni kullanıcı yaratınca maillerim, maildeki imzalar, program klasörleri, herşey değişti sıfırlandı.

Şöyle ki ; bu yeni yarattığımız kullanıcı profili ile eski ayarlarımın ve bilgilerimin olduğu ancak ismini değiştiremediğim profil ismine müdahale edebiliyor muyum?
Örneğin : Menüden Git - Bilgisayar - MAC - Kullanıcılar (burada bulunan "apple" yazan klasörü isim değişikliği yaparsak herşey bozulur mu? :) yoksa düzelir mi? Şu an nurtopu gibi 4 tane profilim oluşmuş :)
Yorduysam affola; Mac'in sistemsel kısımlarına çok hakim değilim ne yazık ki.

Saygılar & Sevgiler
Yeni yönetici kullanıcı, eski kullanıcının yönetici yetkilerini tekrar kazandırmak içindi. İlk mesajınızda ismini değiştirebildiğinizi belirtmiştiniz. Değiştirdiğiniz isim ile kullanamıyor musunuz?
https://yadi.sk/i/qN3V5lnF3YypzE
Sanırım en iyi böyle ifade edebileceğim.

1) Sarı İşaretli Kullanıcı : Sizin ilk mesajınızdaki işlemlerden sonra yarattığımız geçici kullanıcı

2) Mavi İşaretli Kullanıcı : Yedek yönetici ile açıldıktan sonra oluşturduğumuz ve kendi adım ve hesap ismi ile gerçekleştirdiğim kullanıcı ama bir önceki mesajımda belirttiğim gibi tüm ayarlarım silinmiş olarak gelen.

3) Kırmızı ile işaretli Kullanıcı : Halihazırda tüm ayarlarımın olduğu, program klasörlerimin düzenli olduğu, normal kullandığım hesap. Ancak ismi apple olarak kaldığı için giden maillerim Giden klasöründe ve karşı tarafa gittiğinde https://yadi.sk/i/Tj18Ib8W3YyqTf şeklinde görülmektedir.

Klasörlerimin ve ayarlarımın bozulmadan KIRMIZI olan profilin MAVİ profildeki isim ile adlandırılmasına çalışıyordum.

Umarım ifade edebilmişimdir. Yordum sizi özür dilerim
Outlook kullanmıyorum ama ayarlarında mesajların karşı taraf giderken nasıl bir isim kullanılacağı konusunda bir seçim olmalı. Mail uygulamasında var. Sistem Tercihleri > İnternet Hesapları altında Outlook için bir ayar varsa orada isim değişikliği yapabiliyor olmalısınız.

Böyle bir imkan yok ise:

Ya yeni kullanıcı için tüm ayarları tekrar yapacaksınız ve eski kullanıcı ile yaratmış olduğunuz belgeleri bir yere yedekleyip yeni kullanıcıya aktaracaksınız (ki bu biraz zor olabilir)

veya

Sistem Tercihleri > Kullanıcılar ve Gruplar > (kilidi açtıktan sonra) Kullanıcı üzerinde sağ tıklayarak İleri Düzey Seçenekler... ile hesap adını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ana klasörü değiştirmeniz biraz riskli olabilir, bu nedenle sadece hesap adını değiştirmeniz ve bu değişikliği aynı kullanıcı ile değil de diğer yönetici kullanıcı ile yapmanız daha doğru olacaktır.
Gerçekten harika ve çözüme götüren bir cevap olmuş. Aynı sorunu yaşıyordum ve cevap sayesinde problemimi çözdüm. Allah ebeden razı olsun. Cevabı verenden de, sorandan da... :))

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde careseri Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
12 Nisan 2019 Mac Ailesi kategorisinde dtdyrtkn Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
22 Ocak 2019 Mac Ailesi kategorisinde sabri_zorlu Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Nisan 2018 Mac Ailesi kategorisinde Macomenos Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
–3 oy
3 cevap
+1 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
20 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde jakkob Deneyimli (2,610 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Kasım 2013 Mac Ailesi kategorisinde Regnet Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,885 kullanıcı

...