settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook'um Bir Kapandı Artık Formatta Atılamıyor...

0 oy
2001 model Macbook pro 'mda Sierra yüklü idi Dün kapattım, ardından açtığımda normal şifre ekranı geliyor şifreyi giriyorum ardından yükleme çubuğu yükleme yapmaya başlıyor. Bir süre sonra ekrana hata resmi geliyor ve tekrar kapanıp yine başlıyor, tekrar şifre ve yükleme ikinci kez yükleme olmadan hata ekranı geliyor ve bu sefer yeniden başlamadan kapanıyor. Bende recovery moduyla yüklemek için CMD+R tuşuna basıp yüklemek için başlattım elma logusundan hemen sonra yasak işareti çıkıyor ve öyle kalıyor. Bende ALT+CMD+R tuşlarını kullandım internet recovrey modunda dünya dönüyor alt tarafta Wifi bağlantısını tamamlıyorum. Bağlandı diyor yükleme çubuğu biraz ilerliyor ardından önce dünya dönmesi yavaşlıyor ve tamamen duruyor. Yükleme aynı seviyede takılıp kalıyor. Aynı işi modeme kablolu bağladım sabaha kadar beklettim ama değişen bir şey yok. Buraya kadar olan kısımla ilgili sorunu çözdüm ve recovery moduna girebildim disk izlencesi ile önce diske format attım ardından "Macosx Lion 10.7" seçeneğini internetten yüklemem için seçenek veriyor kabul edip indir dedim "ek bileşenler internetten indiriliyor" yazısı çıkıyor alt tarafta yükleme işlemi başlıyor başta sorun yok gibi çubuk dolmaya zaman azalmaya başlıyor ama kalan süre "1 saat" gibi olunca işler değişiyor önce çubuk dolması duruyor ardında süre giderek artıyor hatta 60 saat gibi uçuk bir rakama çıkıyor ve ardından "ek bileşenler indirilemedi" diyor bilgisayar kapanıp tekrar recovery modundan en başa dönüyor. Aynı işlemi defaatle denedim ama sonuç hep aynı. İnternette modem üzerinde "DNS" ayarlarını değiştirin demişler onu da denedim sonuç aynı, kablolu bağlandım sonuç gene aynı. İnternetten Bir kaç siteden farklı lion dmgsini indirdim ve windows ortamında Transmac programı ile usb belleğe yazdırdım, macbook'a usb takıp 'alt' tuşuna basıp başlatınca sadece 'recovrey, diski gözüküyor usb görünmüyor. Recovery modunda iken acaba usb'de sorun mu var deneme amaçlı disk izlencesi ile Usb'e "Macosx Genişletilmiş (Günlüklü) şeklinde formatladığım usb'i takkıp 'alt' tuşuyla başlattığımda "Recovery diskinin hemen yanında USB" görünüyor ama dediğim gibi transmac ile dmg imajını attığım USB hiç bir zaman görünmüyor çevremde bir "Mac" kullanıcısı da yok ki usb belleği yazdırıp format atayım lütfen bana yardım edin. NOT:Cümlelerdeki hatalardan dolayı özür dilerim tabletten yazıyorum bundan dolayı tam istediğim gibi olmuyor. Birde farklı bir kaç harddisk'te denedim ama sonuç gene aynı.
15 Ocak 2018 Mac Ailesi kategorisinde araratsensiz Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Harici bir USB diske sistemi kurup, USB ile sistemi başlatıp, Disk İzlencesinden bilgisayarı onar demelisiniz ya da Bilgisayarı formatlayıp, tekrar USB'den kurmalısınız.
16 Ocak 2018 husnukar Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
5 Haziran 2018 ozdencydm Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde burak_bcs Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
19 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde crasherstaym Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
13 Temmuz 2014 haokah Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,848 kullanıcı

...