settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac'e Windows yükledikten sonra Windows'a ait disk boyutunu arttırma problemi

0 oy
merhaba 1 yil kadar once 2015 mid macbook pro ma bootcamp ile windows kurdum ozamanlar bir hara yaparak windows a 85 gb ayirdim suan yetersiz geliyor disk izlencesinden apple ssd>boluntule islemini yapinca onuma cikan sayfada bir pasta uzerinde disk in kullanimi gosterilmis sag altta + ve - isaretleri bulunuyor ama mac kisminda sadece + windows kisminda sadece - aktif ve su not bulunuyor bu disk bolumunu buyuklugu degistirilemiyor bu sorunu format atmadan nasil cozebiliriz ?
7 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde paladin Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
7 Mayıs 2017 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
attiginz video yu izledim fakat video daki mac kullanicisi eski bir surum kullaniyor ben sierra kullaniyorum ve boyle bir secenek gozukmuyor bu secenek gozukmedigi yani kullanilamadigi icin bu soruyu sordum
Seçeneğin görünmediği yer neresi? Disk İzlencesinden bahsediyorsanız, yeni sürümü, şekil itibari ile değişiktir ama aynı işlemler yapılabilir.
https://www.dropbox.com/s/208huo61vjjd8ii/Ekran%20Resmi%202017-05-07%2007.56.50.png?dl=0     
ekranim bu sekilde ve video daki gibi kenardan buyutme kucultme islemi yapamiyorum
+ ya basın, eklenen bölüntüyü Bootcamp bölüntüsünü ne kadar arttırmak istiyorsanız o kadar yapın, artan boyut Macintosh HD'ye eklenecek şekilde ayarlayın. Uygulayın, daha sonra yeni eklenen bölüntüyü - ile kaldırın.
yeni boluntu yaratiyor dediklerinizi uyguladim fakat degisen birsey olmadi bootcamp artmiyor kaldirilan boluntu macintosh a geciyor
Videoyu tekrar izleyin, Bootcamp bölüntüsünün artırılması Windows tarafında yapılacak.
0 oy
1-MiniTool partition wizard diye küçük bir uygulama mevcut, bunun free versiyonunu bootcamp kurulu olan windows ta indirip kuruyorsunuz.

2-Macos a geçip disk izlencesini açtıktan sonra kapsayıcı diski seçip ( macOS ve bootcamp görünecek daire grafiğinde ) bölüntüle diyoruz ve sol tarafta daire şeklinde gözüken harddiklere + ile bir tane daha ekleyip boyutunu, bootcampa ilave etmek istediğimiz kadar ayarlıyoruz. Yani bootcamp diskimiz 30 gb ise ve 40 olmasını istiyorsak orada 10 Gb lık bir alan daha oluşturuyoruz.

3- windowsa geçip minitool partition wizard ı çalıştırıyoruz, alt kısımda harddisklerimiz görünüyor, orada yeni oluşturduğumuzun üzerine sağ click yapıp delete diyoruz, sonra sol yanda altta ( bazılarında üstte ) apply yapıyoruz.

4- sonra alt kısımda bootcamp yazan disk bölümüne sağ click yapıp move/resize yazan kısma tıklıyoruz ve ekranda açılan dikdörtgen şekli sınırını tamamı bootcamp olacak şekilde sola kaydırıyoruz.ve ok diyoruz, ve yine appy diyoruz.

sonra yeniden başlama uyarısına tamam diyoruz ve bir süre devam eden işlemlerin sonunda işlem kendiliğinden tamamlanıyor, arada windows aç kapa yaptığında alt tuşu ile windowsun başlamasını seçmeniz gerekiyor sadece

macOS u da ilk çalıştırdığınızda yine bir dizi işlem gerçekleştiriyor kendiliğinden,

hepsi bu kadar, basit yani
20 Şubat 2022 Prtklccgklnys Yardımcı (880 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
12 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde atakandl Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
3 Temmuz 2013 Mac Ailesi kategorisinde MachineBlade Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...