settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac mail uygulaması aynı kişiden gelen mailleri gruplandırmıyor.

0 oy
Merhaba arkadaşlar,
Malesef mail.app aynı konu ile gelen mailleri gruplandırmıyor malesef. Gmail'e webden girdiğimde hiç bir sorun yok aynı konu ile geldiyse bir mail, 100 tane bile olsa tek satırda gösterebiliyor ama mail.app da durum bu şekilde değil 100 tane alt alta gösteriyor. Nasıl çözerim bu sorunumu arkadaşlar? Birden fazla mail servisi kullandığım için mail.app kullanıyorum ama bu gidişle gmail'e geri döneceğim galiba. Sonuç olarak aynı konu ile gelen 20 tane maili mail.app de nasıl tek satır haline getirebilirim? Teşekkürler..
4 Nisan 2017 forgive Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Bende bu konuda bir problem yok. Mail > Görüntü > Yazışmaları Grupla seçili mi?
4 Nisan 2017 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Evet hocam seçili Tüm yazışmaların içeriğini göster ve Tüm yazışmaların içeriğini gizle kısmını ise hiç seçemiyorum bile. Yani tik koyamıyorum, yazışmaları grupladan sonra onlar siyah oluyor tıklanabilir hale geliyor ancak onlara tıklasam bile hiç birşey değişmiyor.
http://take.ms/lTh45
http://take.ms/sI2rW
Bu iki görüntüyü kendinizinkilerle karşılaştırabilir misiniz?
Tabii ki hocam, atıyorum resimleri bende çok farklı görünüyor.
http://i.hizliresim.com/r31Z6N.png
http://i.hizliresim.com/vbPnXv.png
http://i.hizliresim.com/7qDM75.png
Son resimde maillerin yüklenmesini istemediğim için onu engelledim onun haricinde hepsi aynı ama ilk iki resime bakarsanız ciddi bir fark var sizce ne yapmalıyım?
1. http://i.hizliresim.com/r31Z6N.png
2. http://i.hizliresim.com/vbPnXv.png

1. gibi olması gerekir.
Yazışmaları Grupla seçilmiş olmalı.
Yok hocam olmuyor 1.'de denedim yine gruplamıyor. Dediğiniz gibi yaptım resimdeki gibi ilk iki mail'in konusu aynı olmasına rağmen yine de gruplamıyor
http://i.hizliresim.com/W0D1QY.png

Ayrıca farkettiniz mi benim 1. resmim ile sizin 1.resminiz arasında bir fark var. Sizinkinde yazışmaları grupla kısmına tik atınca altındaki iki satır blok oluyor yani tıklanmıyor bende iste tam tersi.
O iki satır kafanızı karıştırmasın. O seçenekler ancak gruplanmış bir mesaj seçili olduğunda aktif olur. Seçili olması gereken Yazışmaları Grupla seçeneğidir.
Konularının aynı olduğuna kesin emin olduğunuz bir mail ile örnek görüntü yükleyebilir misiniz?
Anladım hocam ancak yazışmaları grupla diyorum yine de olmuyor gördüğünüz üzere hep aynı
Gruplamadığı pencerenin bir görüntüsünü yükleyebilir misiniz?
Evet hocam eminim mesela sihirlielma.com'un bildirim mailleri bile farklı gmail'de istediğim gibi. Mail.app de ise gruplandırma yok, size sihirlielma.com bildirimleri nasıl geliyor? Aynı konu isminde ise gruplanmış olarak mı geliyor?
Gmail webden girdiğimde mailler gruplanmış:
http://i.hizliresim.com/dPBkOX.png
Mail.app'den girdiğimde ise aynı konulu mailler gruplanmamış
http://i.hizliresim.com/37zYEM.png
Sihirli Elmanın mesajları bende de gruplanmıyor. Yalnız buradaki gruplanma olgusu farklı. Mail uygulaması karşılıklı görüşmeleri gruplar. Yani size bir mail geldi siz cevap verdiniz, karşı taraf cevap verdi gibi. Sihirli Elmanın mesajlarında ise karşılıklı bir görüşme yok.
Anladım hocam ben gmail'deki gibi gruplanmasını istiyorum çünkü bazı girdiğim sitelerde birisi ile anlık chat yapsam bile yeni bir mail olarak geliyor akşam bir bakıyorum 150tane mail alt-alta bunların hepsini tek tek tıklamak can sıkıcı oluyor. Sizce nasıl bir çözüm bulabilirim en sonunda gidip mail bildirimlerini kapatacağım siteden galiba, bazen mail bildirimleri yerine göre önemli de olabiliyor nasıl yapsam bilemedim. Ya da gidip gmail kullanacağım ama o da çoklu mail yapısını desteklemiyor.
Gmail yanılmıyorsam konusu aynı olan mesajlar ardı ardına geldiğinde grupluyor. Yoksa konusun örneğin "Sihirli Elma Soru & Cevap ta yeni bir yorum var" olan tüm mesajları gruplasa hepsi tek satır olurdu. Araya konusu değişik olan bir mesaj girdiğinde Gmail grubu bozuyor gibi gördüm ben.
Yok hocam bozmuyor aynı gün olması önemli olabilir ama o konuda emin değilim ya da 24 saat gibi bir süre sınırı olabilir. Çünkü bazen 100 mesaj gruplanmış olarak geliyor, ilk mesaj ile son mesaj arasında 14 saat fark var ve arada gelen mailler var ama yine de gruplamış.
Belki de aynı tarihli olanları grupluyordur, olabilir. Çünkü "Sihirli Elma Soru & Cevap ta yeni bir yorum var" konulu gruplar farklı günlerde farklı gruplarda görünüyor. Sonuçta, Mail uygulaması önceden de söylediğim gibi karşılıklı yazışmaları grupluyor. Yazışmayla ilgili en son mesaj görüntülendiğinde o yazışmayla ilgili tüm mesajları görebiliyorsunuz.
Olabilir hocam, anladım çok teşekkür ederim. Ben artık kendime göre bir çözüm bulmaya çalışacağım.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
7 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde ilhanu Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
28 Haziran 2015 Mac Ailesi kategorisinde 123456sss Yardımcı (1,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Temmuz 2016 Erkan Santes Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Ekim 2019 Mac Ailesi kategorisinde aslicanver Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde Cobaltum Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Kasım 2014 tunçayöngen Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
23 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde tunçayöngen Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,751 kullanıcı

...