settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Raw fotoğrafları macbook'a attığımda renkleri değiştirerek gösteriyor

0 oy
Nikon d5200 fot. makine kullanıcısıyım. Çektiğim Nef (Raw) formatındaki fotoğrafları mac'e attığımda fotoğraflar, makinede gördüğüm renklerle 5-10 saniye durduktan sonra renkleri değişiyor bunu herhangi bir komutla veya iyileştir/düzeltme şeklinde de yapmıyor. Başka bir mac te daha denedim yine aynı şekilde renkleri değiştirerek gösteriyor. Windowsta öyle değil fotoğraf hangi renkteyse o renkte gösteriyor. Bir fikri olan var mı? Bunun renk profiliyle bir alakası olabilir mi? Eğer öyleyse çözümü nedir? Teşekkürler.
5 Şubat 2017 emreblt Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Raw formatı, fotoğrafların ham yani sıkıştırlmamış halidir. Fotoraf makinesinde gördüğünüz ön izleme yanıltıcı, doğru renkleri barındındırmaz. Camera raw veya lightroom ile açtığınız zaman daha doğru renkleri görürsünüz tabi kullanılan monitör en önemli gaktördür. Mac de gördüğünüz renkler doğru olanlardır büyük ihtimalle ama windows işletim sistemli pc de bir Eizo marka monitör yoksa..
5 Şubat 2017 Contrast Yardımcı (910 puan) tarafından cevaplandı
teşekkürler hocam dediklerinizi tecrübe etmişliğim var o yüzden sorum; raw format ne demek değil. şimdi anlaşılması için bir örnek vereyim diyelim karttaki raw fotoğrafı bir windowsa bir de mac e attım mac fotoğrafın renkleriyle oynadı (çoğu zaman daha koyu tonları seçme şeklinde), windowsta makinedeki renkler gösteriliyor. bariz bir şekilde renk farkı var. şimdi windowstaki raw fotoğrafı herhangi bir işlem yapmadan sadece jpg e çevirdim ve o fotoğrafı mac e attım ve aynı windowsta ve makinede gördüğüm gibi renkleri görüyorum (değişiklik olmadan). yani bu sıkıntıyı sadece raw da yaşıyorum. programa gelirsek aktif bir adobe kullanıcısıyım macteki raw'ı neyle açtığım farketmeksizin aynı karartılmış renkler çıkıyor.
Öncelikle makinalardan hangisinin doğru renkleri gösterdiğini bilmemiz gerekiyor. Fotoğraf makinasında gördüğün renkleri referans olarak kullanman doğru olmaz.  Windows pc de hangi monitörü kullanıyorsun? Hangi mac modelini kullanıyorsun( imac, macbook, mac pro)?
hocam yardımcı olmuyorsunuz, kesinlikle haklısınız makinede gördüğüm renkler referans sayılmaz ama yakınacak kadar bir değişiklikten bahsediyorum etmeyin eylemeyin bir çok makine kullanmışlığım var eğer çekim yaparken dengeyi tutturmuşsanız kafanızda belirir zaten ne renkleri alacağınız ben size makinede sarı bilgisayarda koyu yeşil görmekten bahsediyorum. macpro ve imac, windows pc nin ekran lg ve samsung.
ss atabilir misin? windows ve macden birer çıktı alıp kıyaslama imkanın var mı?  Problemi mac mi program mı çıkarıyor anlamalıyız. Genel bir renk problemi mi var yoksa sadece dosyaları açtığın zaman mı karşılaşıyorsun?
0 oy
macOS sürümünüz kaç? Güncel mi?
5 Şubat 2017 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
güncel hocam, hep güncel tutuyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
23 Mart 2017 sadboy666 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Mayıs 2017 wizofwor Yardımcı (740 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
0 cevap
7 Ocak 2017 ademdemirci Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Eylül 2017 Mac Ailesi kategorisinde zasilkan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
7 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde cabuos Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Aralık 2016 mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde ali kose Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Haziran 2015 iPhone / iPad kategorisinde alperten Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,338 soru

22,756 cevap

15,870 yorum

70,787 kullanıcı

...