settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro'm ile İphone'um aynı wifi ağına bağlanamıyor!

0 oy
arkadaşlar bugün 6s olan telefonumu akasyadan değişim yaptırdım.eve geldim böyle ilginç bir wi fi sorunu ortaya çıktı.macteki wifi bağlantımı kesince telefondan bağlanabiliyorum,telefondaki wifi bağlantımı kesince de macten bağlanabiliyorum.aynı wifi ağı için geçerli bu.

mac bağlıyken telefonda deneyince hatalı şifre diyor,bilgisayarda ise ağa bağlanılamadı diyor.internette hiçbir yerde bulamadım bu sorunu gerçekten çok ilginç herhangi bir fikri olan var mı? anahtar zincirini falan aktifleştirdim
15 Kasım 2016 ziyaretci Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Cihazların IP ve MAC adreslerini kontrol edin. Wi-fi bağlantınızda MAC ID sınırlaması var mı?
15 Kasım 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
hayır ağda mac sınırlaması yoktu.ayrıca her cihazın mac adresi farklı olur,aynı olmasına asla ve asla imkan yok,yani mac'ten kaynaklanan bi sorun olma ihtimali yoktu.ip çakışması olmuş nasıl olduysa,modem iki cihazıma da aynı ip'yi atamış.bu sorunu yaşayan arkadaşlar için çözümü vereyim:

mac'inizin sol üst köşedeki elma logosuna tıklayıp oradan sistem tercihlerini açın."Ağ" kısmına girin.bağlandığınız wifi'ı seçerek altında bulunan ileri düzey ayarları açın.seçeneklerden TCP/IP kısmına gelin.oradaki ipv4 kısmının yanında yazan "TUTULAN DHCP'Yİ YENİLE"ye basın.1-2 sn sürüyor zaten.sorununuzun çözülmüş olması lazım bundan sonra.
Cihazların MAC ID lerinin aynı olamayacağını biz de biliyoruz. MAC ID sınırlaması varsa, eski cihazınızın MAC IDsine izin vermiş olabilirsiniz ve yenisi MAC IS'si farklı olduğu için giremiyor olabilirdi veya IP çakışması olabilirdi. Bu nedenle her ikisini kontrol etmenizi önerdim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
19 Ocak 2013 Mac Ailesi kategorisinde cozdol Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde nekke Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
6 Ekim 2013 Diğer kategorisinde ysfgunaydin Yardımcı (970 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
4 cevap
8 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde anilayazlarli Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,627 kullanıcı

...