settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac Book Pro SSD'ye yükseltme sırasında yaşanan problemler?

0 oy
Merhaba;

MacBook Pro 13'inç (2012 i5, 4GB Ram, 500GB HDD) makineye sahibim, malum iyice yavaşladığı için 4GB olan Rami 8GB'a yükselttim. 500GB HDD'yi Samsung Evo 750 256GB SSD ile değiştirdim. Önceki HDD'yi formatladığım için açılış diski veya usb bellek oluşturamadım. Sistemin açılışı sırasında CMD + R tuşlayarak recovery ekranına ulaştım. İnternet bağlantısı yaparak tabi. Gelen ekrandan Disk izlencesinden yeni Samsung Evo 750 SSD'yi Formatlamak için seçtim ve internette okuduğum makaleler vasıtasıyla SİL ile formatlamaya çalıştım ancak normal HDD'yi formatladığım gibi formatlayamadı hata mesajı verdi. Bende diski çıkararak eski diski HDD diski takıp recovery çalışırıp usb sata connector sayesinde SSD yi bağlayarak formatladım ve tekrar macbook'a taktım sonra normal olarak recovery (OS X Mountain Lion Recoverysi geldi internetten) den OS X i Yükle menüsüne tıkladım ilerleme çubuğu doldu başlangıçta 47dk gibi bir süre yazdı tam bitti 0sn sonra tekrar 47dk yazdı tekrar bekledim bunu bir kaç kez denediğim halde bir netice alamadım.

1. Samsung Evo 750 SSD yi makinenin içindeyken neden SİL ile formatlayamıyorum?
2. Harici bir yerde uygun formatı SİL işlemini yaptıktan sonra tekrar makineye SSDyi takıp OS X i Yükle yaptığım halde yükleme tamamlandığı halde işlemi sonlandırıp ayar yapılan kısma geçmemesinni nedeni ne olabilir?
3. Elimde başka bir mac yok, Windows ortamından boot USB disk oluşturabilir miyim?
(Diskmaker benzeri bir uygulama windows ortamında yok  sanırım. Çünkü sistem OS X Mountain Lion yüklemeye çalışıyor, OS X Sierra yüklemek varken ama Mountain Lion'u yüklese ordan da güncelleyebilirim. )

Lütfen yardım edin, şimdiden teşekkürler.
10 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde itosun Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

0 oy

Soruna cevap olamıycam ama . Kullandıgın Samsung Evo 750 SSD aynısını almayı düşünüyorum. daha önceden hdd değiştirmediğim için internetten okuyarak gidiorum. olabilcek probllemlere bakıyorum.

Deneyimlediğin tecrubelerin varmı bu konuda.

 

7 Ocak 2017 leke Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Bende 750 Evo SSD kurdum cihazıma, ama sizin gittiğiniz yöntemin biraz daha farklısını kullanarak. Cihazımdaki dosyaların ve verilerin kaybolmasını istemediğim için + herhangi bir sorunda eski HDD geri takarak iş yaparken herhangi bir aksaklık yaşamamak için şu şekilde işlem yaptım. Size de tavsiyem şuan cihazınıza eski HDD'nizi takınız ve cihazınızı eski sistemi ile açın yada kurun.

 

SSD diskimi harici HDD kutusuna takarak USB yardımı ile (USB 3.0 desteklemesi ciddi önemli hızlı işlem için) bilgisayara bağlayıp formatladım ve dosya sistemini oluşturdum. bu işlemi yaparken Apple değil GUID partation seçtim. (burada sizde disk izlencesinde bu seçenkle formatlayarak birdaha deneyebilirsiniz)

Daha sonra klonlama uygulaması ile bütün HDD'mi SSD'ye klonladım. daha sonra SSD diski cihaza takıp cihazımı başlattım. açılış senkronizasyonu için SMC ve NVRAM reset yaptıktan sonra uzun süredir sorunsuz olarak cihazımı kullanıyorum.
9 Ocak 2017 Ozhan Uzman (25,730 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
aynı sorunu yaşadım. ve sorunu bir kaç yazılım indirerek çözmeye çalıştım ve bütün yazılımlar sorunlu. yapacağınız işlem şu. eski hdd deki bütün luzumsuz verileri film vs ve büyük boyutlu uygulamaları silin. klon yapmakla uğraşmayın bölüntü boyutları sorun çıkarabilir. ssd nizi harici olarak bağlayabilirseniz timemation ile imajını ssd ye alın ve sonra ssd nizi takın. sorun çözülür.
9 Ocak 2017 sehzademustafa Yardımcı (870 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Merhaba arkadaşlar. Konu biraz eski fakat sorunu yeni yaşadım. 500 GB 860 EVO disk aldım. Macbook Pro 2012'ye takarken aynı sorunu yaşadım. CDromda zaten normal disk çalışıyordu. Bana windows gerekli olduğundan 500 GB'lık diske full windows 10 kurdum. Kurulum işlemi BootCampten olmadı. Klasık yontemle yaptım.

Sorun şuki, ses aygıtı yok diye bir ibare çıktı ve ne yaptıysam çözemedim. Konu ile ilgili benzer deneyim yaşayan veya yaşayıpta çözen varsa yardımcı olmasını dilerim. Şimdiden teşekkürler
15 Ekim 2018 bakirkoybilisim Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
29 Eylül 2017 Mac Ailesi kategorisinde yukselarkan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Mayıs 2020 macOS kategorisinde selcuktpgz Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
24 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde ydmez6 Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Mart 2019 Mac Ailesi kategorisinde egemenks Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde zeneb Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,223 kullanıcı

...