settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac'deki mail uygulamasında neden aynı e-postayı iki kere gönderiyor?

0 oy
Son bir haftadır bilgisayarıma yüklü olan mail uygulamasını kullanıyorum.

Maillerimi senkronize etme, eski arşivleri yükleme vs gibi konularda bir sorun yaşamadım ama nedense anlamadığım bir şekilde, posta gönderirken, aynı postayı iki kere gönderiyor.

Fakat her nasılsa, posta alıcısı arkadaşıma sorduğum zaman, bir tane posta gelmiş olduğunu söylüyor.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
14 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde Osman. Deneyimli (4,620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Alıcı tek mesaj alıyorsa, iki kere gönderdiğine nasıl karar veriyorsunuz?
14 Temmuz 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Aynı sorun bende de var. İlk yazılan yoruma cevap olarak da hem yahoo hem de gmail hesaplarım kayıtlı OSX mail uygulamasına ve yahoo 1. adresim. Bir mail gönderdikten sonra hem yahoo'nun hem de gmail'in gönderilen kutusunda görebiliyorum mailleri. Daha sonra kendime ait başka bir mail adresine bir mail attığımda da iki kez gönderildiğini gördüm. Gmail'i iptal etmek veya offline konuma getirmek gibi birçok şey denemiştim zamanında ama sonra vazgeçip kullanmayı bıraktım uygulamayı. Nedenini hala anlayamadım. Umuyorum çözülür
15 Temmuz 2016 barisdemr Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz için teşekkür ediyorum.

Microsoft Help ve Apple Discuss üzerinde yaptıgım bir kaç araştırma sonrasında bu durumun sebebinin, Microsoft Outlook posta servislerinin "IMAP" serverlarını kullanıyor olmasından kaynaklı olduğunu ögrendim.
IMAP serverlar, 2008 yılında kullanıma başlanmış olan ve posta hesabımızı bir kaç farklı aygıtta eşzamanlı kullanabilmemizi sağlayan bir ağ yapısı olarak kurulmuş. Microsoft bu serverlardaki stabiliteyi ve aygıtlar arasında devamlılığı artırmak için gönderilen e-postaların kopyalarını da serverlarda saklamayı uygun görmüş. (Dublicates)

Bu durumun bir çözümü var.
O da, E-posta ayarlarında, "gönderici" serverlarını IMAP'ten STMP'ye değiştirmek.
Lakin bunu yapınca ne yazık kı mail.app üzerinde daha önceden serverdan eşlenmiş olan "gönderilmiş e-postalar" siliniyor ve o ayarlamadan itibaren normal bir şekilde posta gönderimi yapılıyor.
Şahsen ben eski "gönderilmiş" e-postalarımın uygulama içerisinden silinmesini istemediğim için server değişikliği yapmamaya ve dolayısı ile kaderime razı olmaya karar verdim... :)

Tabi sizin yaptığınız gibi uygulamayı kullanmamak da bir seçenek.
Cevabınız için teşekkürler. Ben dahili uygulamasını kullanmak yerine yahoo'nun kendi web sitesi üzerinden bildirimler alıyorum. Yahoo mail adresinde diğer mail adreslerini de ekleme seçeneği çıktığından beri hepsini tek bir web sekmesi üzerinden kullanabiliyorum. Ayrıca Yahoo diğer maillerimdeki geçmiş tüm dosyalarımı da kullanıma açtığı için pek sorun olmuyor. Bildirim merkezine yahoo adına bildirim gönderme izni verdiğimden beri de yeni gelen mailler için tüm hesaplarım adına bildirim alıyorum. Sizin kullandığınız hizmet sağlayıcısının da böyle bir imkanı var ise eğer kullanabilirsiniz ama aynı maili 2 kez atmak benim için pek kabul edilebilir bir şey değildi ve uygulamayı kullanmayı bıraktım. Umarım başka bir çözüm yolu bulursunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
2 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde ozgur.sen Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
6 Aralık 2014 sam43 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+1 oy
1 cevap
20 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde serhat orscek Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde myret Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,806 kullanıcı

...