settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

"Safari Sayfayı Açamıyor" sorunu nasıl çözülür?

0 oy
Merhabalar, Safari bazı web sayfalarını açamıyor. Dns değiştirme, modem sıfırlama vb. gibi birçok yöntemi denedim ancak sorunu VPN kullanmadan aşamıyorum ve aşağıdaki hata metni ile karşılaşıyorum. Çözümü nedir?

"Safari, sunucu beklenmedik bir şekilde bağlantıyı kestiği için abcd.com sayfasını açamıyor. Bazen sunucu meşgul olduğunda bu olabilir. Birkaç dakika bekleyin ve sonra yeniden deneyin."
5 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde onuronal Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

Merhaba,

karşılaştığınız problem safari browserdan kaynaklı değil, problem ülkemizin internet erişiminde izlediği politikadan kaynaklanıyor.

muhtemelen girmek istediğiniz internet sitesi TİB tarafından bir gerekçeyle engellendi ve salt DNS kullanarak erişim yapamıyorsunuz. İlgili internet sitesine erişmek için bir VPN kullandığınız takdirde bu problemi yaşamayacağınızı göreceksiniz. 

Servis sağlayıcı tarafından enlenmiş bir internet sitesine erişmek için her zaman DNS değiştirmek işe yaramaz, bu örnektte olduğu gibi kimi zamanlarda bir vekil sunucu VPN kullanmanız gerekir. 

Burada dikkat etmeniz gereken husus her VPN güvenli değildir. VPN kullanarak yaptığınız POST işlemleri (Şifre, Kredi kartı bilgisi vb) ilgili VPN servisi tarafından depolanabilir.

Bir diğer tahminim, eğer kullandığınız ağ (Okul, İşyeri vb) ortak ağ ise, ağ yöneticileri ilgili siteleri kara listeye almış olabilir ve bu yüzden bağlanamıyorsunuz.

Çözüm

VPN kullanacaksınız, kullanacağınız VPN servisini seçmeden önce ilgili servisle alakalı olarak kullanıcı deneyimlerini okumak için internette araştırma yapmanızı öneririm. Seçiminizi buna göre yaparsınız.

 

 
6 Temmuz 2016 denizayten Deneyimli (4,220 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler, şimdilik VPN kullanarak çözüm üretiyorum ve bankacılık, alışveriş gibi işlemler yaparken VPN'i kapalı hale getiriyorum. VPN seçimim en bilindik ürün olan Hotspot. Dediğiniz gibi değişik DNS'ler de eskisi gibi çözüm olmamaya başladı. Yaklaşık 2-3 hafta önce dns ile girebildiğim sitelerdi çünkü kendileri. Ayrıca kullandığım ağ herhangi bir ortak ağ değil, ev internetim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
17 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde Janerr90 Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde seyircikedi Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
27 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde Günhan Emre Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
5 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde Apple Fan Yardımcı (2,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Temmuz 2015 Diğer kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Nisan 2020 macOS kategorisinde cheadorle Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
31 Mayıs 2023 Mac Ailesi kategorisinde Gülşahh Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde senase Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,202 kullanıcı

...