settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook pro 13 Retina , kola döküldü ve sonrası

0 oy
Merhabalar , esc tuşunun olduğu bölgeye kola döküldü. Tahminim çeyrek bardak kadar. Hemen refleks gereği ters tutup , bilgisayarı kapattım. Test beklettim 10 dakika kadar. Fön makinesiyle sıcak üflettim.

Şuan macbook üzerinden yazıyorum , bir sorun yok gibi. Apple destek , korozyon olabileceği için , teknik servise göndermemi söyledi. Bende buna istinaden , yeni aldığım bir bilgisayarı açtırıp kontrol ettirmek falan sıcak gelmedi. Şimdi diceksiniz daha kötü duruma gelebilir diye. Bende onun tereddütündeyim. Akıl verecek birileri var mı ?

Güncelleme : Hiçbir işlem uygulatmadım. Pupa bilişim 3.000 lira ücret çıkardı anakart değişimi yapacaklarını söyledi. Temizlik yaptır diyen arkadaşlar. Eğer öyle bir temizliği yetkili bir bayi yapıyorsa o bayi hangisi.
23 Haziran 2016 nikoflex Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
8 Şubat 2017 nikoflex tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
verilecek tek akil: kosa kosa teknik servise goturun. kotu duruma gelebilir degil. uzun vadede kesinlikle sorun cikacak. ayrica yeni alinmis bilgisayarin icini actirmaniz sicak gelmiyor ama yeni bilgisayarin icinde kola varken kullanmakta sakinca yok? ilginc gercekten. son olarak fon makinesi ile mac'i kurutmaya calismak yalnizca sivinin daha derinlere ilerlemesine sebep olur. sivi temasinda TEK YAPILMASI GEREKEN teknik servise goturmek. zaman kaybetmeden.
23 Haziran 2016 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
23 Haziran 2016 demirtele tarafından seçilmiş
Şuanda teknik servisten çıktım. Bana söylenen senden şuanda çalışır halde alıyorum , yarın işleme başlarken açılmaz ise sorun sana aittir. 1600 tl anakart parası verirsin dedi. Anakart tespiti ayrı ironi. Şuanda en fazla temizlik yapılabileceğini söyledi. Oda 100 tl. Temizlikten sonra sorunu yaşamama garantin yok dedi bunda cabası. Kısaca orada biletmekte bozabilirler daha fazla para alabilmek için. Güvenemeyip vermedim. Forumlarda araştırdım fazla büyütmeye gerek olmadığını söylediler .
yetkili bir servise mi goturdunuz?
0 oy
0 oy
Servisin dediği bir noktada doğru yani sıvı teması çok yakın zamanda olduğu için herşey olabilir hala ama yerinde olsam temizlik yaptırırdım.

Asitli içecek olduğu için fönle kurusa bile içerisindeki şeker falan kurumaz yapışır ve kasa deformasyonu ve korozyonu oluşturur.
26 Haziran 2016 alikemal Yardımcı (940 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
27 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde Trezeguet Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
2 cevap
25 Ağustos 2016 yaprakaktas Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
8 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde carlbox Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–3 oy
3 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,807 kullanıcı

...