settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Air Fan Sorunu Nasıl Aşılır?

0 oy
Merhaba,

Konunun geçmişi bir hayli olduğu için uzunca anlatacağım. Şimdiden anlayışınız için çok teşekkürler.

Yaklaşık 2,5 yıl önce özene özene ve uzun yıllardır kullandığımı Macbook'un eskimiş olması nedeniyle bir adet Macbook Air 11" satın aldım. 12 taksit yaptırarak ödemeye ve kullanmaya başladım. Ancak henüz 4. taksitini ödediğim ay içerisinde görünmez bir kaza nedeniyle Macbook'un üzerine 1 bardak su döküldü. Yaşanan bu olayın büyük üzüntüsü ile makineyi Zorlu'da yer alan Apple servisine gönderdim. Ancak makineye bir şey yapılamayacağını, anakart ve ekran kartının tamamen zarar gördüğünü söylediler. Sorunun çözümü için ekran kartının değişmesi gerekiyordu. Üstelik bunun üzerine servis ücretini de eklediğiniz zaman ortaya çıkan maliyet sıfır bir Macbook Air almanın 250-300 TL fazlasına geliyordu. Tabi ki böyle bir hata yapmadım. Ancak yeni makine alacak durumum da yoktu.

Bundan 4 ay önce canıma tak etmiş (uzun zamandır mac kullanmamanın vermiş olduğu acı ile) bir vaziyette Yazıcıoğlu'nda bir Apple servisine verdim. Ana kartı bir suya yatırdı ve ertesi gün cihazı tarafıma teslim etti. Cihazı teslim aldığımda cihaz sıfır gibi çalışıyordu. Fakat birkaç gün sonra cihaz kendiliğinden kapandı ve bir daha açılmadı. Yaşadığım sürece lanet ederek bilgisayarımı çantaya koydum ve yaklaşık 2,5-3 ay kadar çantadan çıkartmadım.

Geçtiğimiz hafta oda düzenlemesi yaparken çanta elime geldi ve şansımı bir kere daha deneyeyim dedim. Power tuşuna bastığımda Macbook açıldı ve sanki sıfır bir makine gibi çalışmaya başladı. Hatta birkaç gün makineyi full kapasite zorlamama rağmen hiçbir problem yaşamadım. Bu hafta sonu Cumartesi günü neredeyse tüm işimi bu makine üzerinden yaptım ve problem yaşamadım. Ancak Cumartesi akşamı makineden çok yüksek bir fan sesi gelmeye başladı. Bu ses ile birlikte makinede yavaşlama yaşadım. Günün belli saatlerinde makine çok hızlı çalışırken bazı saatlerinde yüksek bir dan sesi alıyorum. Soru cevap bölümünde yaptığım araştırmalarda adblocker kullanarak flash engellemesi konusunda tavsiyeler okudum. Bunu da denedim ancak fan sesi gitmedi. Şu anda baktığım zaman makine 38 derecede ve 6500 rpm'de çalışıyor. Çok ağır olmasa da makinede biraz yavaşlama var. Bu yazıyı yine Macbook ile yazıyorum.

Sanırım biraz daha uğraşırsam makineyi sıfır bir makine haline getirebileceğim :-) O nedenle sizlere akıl danışmak istedim. Bundan sonraki adım ne olmalı acaba? Bu sorunu çözebileceğim bir yol söz konusu mudur?
21 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde mehmetortac Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Çok profesyonel bir bilgi olmayabilir fakat fan hızının artıp bilgisayarın yavaşlamaya başladığı anlarda etkinlik monitöründen kernel_task'ın ne kadar ram işlemci kullanabildiğine bakabilir misiniz.Genel olarak maclerde böyle anlamsız bir sorun olabiliyor google aratırsanız birçok kişide bahsettiğim sorunun olabileceğini görebilirsiniz.Eğer o ise videolardan belki bir düzeltme şansınız olabilir.
21 Mart 2016 oceanss Yardımcı (2,190 puan) tarafından cevaplandı
21 Mart 2016 mehmetortac tarafından seçilmiş
Çok teşekkürler. Fan tekrar sesli çalışmaya başladığında mutlaka deneyeceğim. Umarım bu çözüm olur. Ufak bir Google araması ile yüzlerce kaynak buldum. Teşekkür ederim.
0 oy
safaridemi bu sorunu yaşıyorsun dostum ? sadece
22 Mart 2016 juxbox Deneyimli (2,550 puan) tarafından cevaplandı
Yok hayır. Genel olarak yaşadığım bir sorun. O sırada Word üzerinde bir metin de yazıyor oluyorum. Oyun v.b şeyler açmıyorum üstelik.
0 oy
icloud yedeklemerinden safari vb uygulamaları kaldırmanda fayda var yedekleme esnasındada fan çok yüksek devirde çalışıyor
23 Mart 2016 juxbox Deneyimli (2,550 puan) tarafından cevaplandı
Bunu da deniyorum hemen. Çok teşekkür ederim. Bu konuda buraya soru yazdıktan sonra bir daha hiç fan sesi gelmedi :-)
Dedigim islemlero yaptiktan sonrami fan sessi kesildi ? Birde el capitan son surummu yuklu ?
Yok hayır. Buraya yazdıktan sonra henüz hiçbir yanıt gelmeden önce kesilmişti. Ondan sonra bir daha olmadı. Umarım bu şekilde devam eder. Evet El Captain en son sürüm yüklü. Hatta dün akşam geldi bir güncelleme. Onu da hemen yaptım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
27 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde c3mo7 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde okanduman Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde Osman. Deneyimli (4,620 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
27 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde mertcanorhan Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde manlyhero Deneyimli (3,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
25 Şubat 2018 Mac Ailesi kategorisinde MuratSözüer Yardımcı (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde mefhum Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,221 kullanıcı

...