settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

rMBP 13" 2015 Pil 2.5 saat de %80 düştü?

0 oy
Merhaba.

27 Şubat 2016 da almış olduğum 13" Retina Macbook Pro 2015 model bilgisayarımda ekran parlaklığı full açık klavye aydınlatması ise kapalı durumdayken firefox üzerinden 40+40 80 dk olmak üzere 1080p izlediğim iki dizi ve dizilerle beraber web gezintisi de yaptığım toplam 2.5 saatlik kullanımda pil %80 azaldı. Bu 2.5 saatlik kullanımda bu kadar hızlı bir şekilde pil azalması normal olmasa gerek diye düşünüyorum? Normal midir? Normal değil ise önerileriniz nelerdir? İlk mac deneyimim bu. Neticede bu kadar pahalı bir bilgisayar alınca ister istemez telaş da etmiş durumdayım mevcut durumdan dolayı.

Teşekkür ederim.
2 Mart 2016 nicksizadam Yardımcı (760 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
aslında biraz normal gibi çünkü 1080p izlemişsiniz internetten yüksek miktarda download oluyor, ekran parlaklığı full açık, 80 dk dizi izlemişsiniz üstüne birde 1 saat kadar da internette takılmışsınız bunların hepsi etki eder ayrıca firefox chrome gibi tarayıcılar biraz daha fazla pil tüketimi yaparlar çok endişe etmenize gerek yok fakat mesela evde dizi izlerken takın şarja şarj olurken izleyin mesela şarjda kullanın evde filan masabaşı ve priz yakını yerlerde bende çok video veya film izlerim bazen pili gün içinde 2. ye doldurmak gerekebiliyor şarjda kullanmazken bu da pil sağlığına çok küçük te olsa katkı sağlar bu arada ayda bir kez pilinizi kalibre etmeyi unutmayın
2 Mart 2016 pose34 Uzman (58,380 puan) tarafından cevaplandı
2 Mart 2016 erkam tarafından seçilmiş
biraz degil oldukca normal :) hem 1080p hem de yuksek ihtimalle flash tabanli site. ekran parlakligi full. 2,5 saat iyi gitmis dogrusu :)
Cevabınız için teşekkürler. Bu cevaba ilişkin de 2 soru soracağım. Şarja takılı kullanın dediğinize göre pil %100 iken şarja takılı kullanmanın pile bir zararı yoktur o halde (gerçi cevapda bunu teyit etmişsiniz ama içimiz rahatlasın :) )? Bir de bu şekilde %100 şarja takılı kullanımda pil devir sayısı etkilenmez değil mi?
surekli sarja takili kullanmak zararlidir. 1 yada 2 haftada bir sarjdan cikarip pilden kullanmak daha saglikli. cogunlukla sarja takili kullandiginizda devir sayisi pek artmaz. bu da pil sagligi icin iyi biseydir. pose34'un de dedigi gibi ayda bir kalibrasyon da yaparsaniz bir sorun yasamazsiniz.
Çok teşekkürler ilginiz için. 10 saat falan itunes üzerinden film izleme deyince apple bi de incelemelerde pil ömrü övüldüğü için ona kıyasla da bi çekincem oldu pil konusunda. Önerilerinizi uygulayacağım. Pil kalibrasyonunu da biraz incelemiştim tekrardan bir bakarım. Herhangi bir sıkıntı yok diyorsunuz sonuç olarak. Tekrar teşekkür ederim
rica ederim. 10 saatlik film izleme suresi sadece itunes uzerinden alinan filmelerde gecerli. itunes'daki filmlerin codec'iyle alakali biseyden dolayi daha az sarj tuketiyormus. detayini ben de tam bilmiyorum. web'den izlerken 10 saati gormek imkansiz :)
peki o zaman :)) teşekkürler
2015 rMBP için pil kalibrasyonu yapılmasını öneren arkadaşlar apple kaynaklı bir makale paylaşırlarsa memnun olurum.
buyrun https://support.apple.com/tr-tr/HT1490

yazida direk olarak kalibrasyon ifadesi gecmiyor ama tarif edilen sey kalibrasyon olarak tarif ettigimiz sey. :)
Linkini verdiğiniz makaleyi tekrar ve dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Ayarlama (kalibrasyon) eski mac'ler için öneriliyor.
http://prntscr.com/aaflg2
ilk okudugumda bana da oyle geldi. ama soylediginiz kisim eski powerbook ve ibooks bilgisayarlar icin gecerli. yazinin devaminda 'cikarilabilir pilleri olan tasinabilir bilgisayarlar' seklinde bir baslik var. bu basligin altinda da 'macbook pro(tum modeller)' yazmakta. ve kalibrasyon islemi tarif edilmis. buradan kalibrasyon yapmanin 2015 rmbp icin saglikli oldugu sonucunu cikaramaz miyiz?
http://prnt.sc/aafs27

ek olarak yazinin basinda pil performansini maksimum seviyede tutmak icin yapilmalidir seklinde bi ifade var. ve uzun sure sarjda kullananlar icin de tavsiye edilmis. benim anladigim sey hem cycle sayisini minimumda tutmak icin buyuk cogunlukla sarja kullanmak(1000 cycle'a mumkun olan en uzun surede ulasmak icin) bunu yaparken de pil sagligindan feragat etmemek. yani ayda bir pil kalibrasyonu yapmak. sizin dusunceniz nedir?
Apple yeni modeller için "retina" macbook pro, eskiler için ise "macbook pro" terimini kullanıyor.
Yeni modellerde kalibrasyondan ziyade ayda en az bir kere "bir döngü (cycle)" yapılması (bu pili %100'den %0'a kadar boşaltın anlamında değil) pil sağlığı için öneriliyor.
Kısacası retinalar için kafamız rahat olabilir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
17 Temmuz 2018 Mac Ailesi kategorisinde klbroglu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
3 cevap
3 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde hasancan35 Yardımcı (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
11 Ocak 2021 Mac Ailesi kategorisinde DayKnight Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde hkn.as Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde Macplayer Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
+1 oy
3 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,768 kullanıcı

...