settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

İmac ve ups (kesintisiz güç kaynağı) sorunsalı

0 oy
Çıkamadım şu işin içinden. 5k imac var. Alçak ve yüksek gerilimden korumak, elektrik gittiğinde zarar görmesini engellemek için almak istiyorum. Elbette çalışmamı kaydedebilme şansı da önemli fakat dünyayı kurtaracak çalışmalara imza atmıyorum henüz. Yine de alacağım ups illaki bana yeterli süreyi verecektir kayıt için.

Apc marka 950 va (480w) ups alacaktım fakat aletin mac için yazılımı yok. Tunçmatiğin var mesela ama oda dandik bir markaymış gibi. Neyse hadi dandik mandik tunçmatik bakayım dedim bu sefer  birinin topraklı hattınız yoksa işe yaramaz dediğini gördüm. Sonrasında line interactive almayın elektriği geç veriyor maclerle uyumsuz, online alın dediklerini okudum. Dedim online bakayım..750₺ Tl'den başlıyor ayrıca herkes deli gibi fan sesinin olduğunu belirtmiş. Buradan anlıyoruz ki online cihazlar ev kullanıcısı için değil.

E ne alayım  ben? Gidip akım korumalı priz alıp geçeceğim vallahi.
1 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde Kampfar Yardımcı (1,090 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
APC'nin yazılımı yok, OS X için gerek de yok, UPS USB'den bağlandığında OS X kapama işini kendi yapıyor. Gerekli ayarlar Energy Saver tercihlerinden yapılıyor. Kapama prosedürü, Elma menüsünden sistemi kapa komutunu vermekle aynı, yani saklanmamış belgeler varsa, OS X yine soru kutucuğunu gösterip bekler, bu nedenle kesinti esnasında bilgisayarın başında olmanız gerkiyor, >>>>> http://pondini.org/OSX/UPS.html
1 Şubat 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Anladım o halde apc alabilirim. Şu toprak olayını araştırayım, teşekkürler.
0 oy
Merhaba, 
Hangi UPS cihazını aldığınızı öğrenebillir miyim? iMac cihazınızla herhangi bir uyumsuzluk oldu mu? UPS'in gürültü düzeyi rahatsız ediyor mu? 
 
(power supply arızası yaşadığım için ups almayı düşünüyorum)
 
Teşekkür ederim.  
 
1 Nisan 2016 imac27xx Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
Apc 950 va ups aldım. Uyumsuzluk yok. Ayrıca yazılım yüklemiyorsunuz. Cihazı usb ile mac'e bağlayınca güç seçeneklerinde cihazı görüp ayarları sunuyor. Cihazda fan yok dolayısıyla 0 ses.

Kısaca sorun yok.
Merhaba,
Ben de iMac 5K için almayı düşünüyorum. Memnunsunuz galiba? Ne kadar süre tanıyor kesinti sonrası?
Çok uzun bir kesinti yaşamadığım için henüz süre anlamında deneyemedim.
Elektiriği manuel kesip denemişsinizdir diye düşündüm.
Enerji Tasarrufu tercihlerinde o anki güç tüketimi baz alınarak UPSin ne kadar süre destekleyeceği görünür.
Sanırım yeni sürümlerde değişmiş. Ben eskiden desktop bir Mac kullandığımda UPS ile o ekranda bir bar üzerinde yeşil kutucuklar ile ne kadar süre kaldığını gösteriyordu, yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Sanırım ben bu görüntüyü hatırlıyorum, akünün doluluk seviyesi yeşil bar ile gösteriliyormuş.
https://fthmb.tqn.com/w-cFQjbIiGyKD_Xh4z-OUhtURcQ=/768x0/filters:no_upscale()/about/ups500x379-5806f2c93df78cbc28b05d75.jpg
Hayır, ben yanlış hatırlıyormuşum yeşil bar ile gösterilen akü seviyesiymiş, görüntüyü bulup bir önceki yorumuma ekledim. OS X .10.4 Tiger zamanında böyleydi.
Süpermiş. Belki line ups modellerinden falansa üst seviye bir özelliktir.
Sadece akü seviyesi yeşil bar ile gösteriliyor, şimdikinde % olarak değer gösterilmiş. Sizin ekran görüntülerinden de anlaşılabileceği gibi kapatma seçenekleri aynı, fonksiyon olarak  fark yok. Ben de APC 950 kullanıyorum, Synology NAS a bağlı. Synology o anki güç tüketimine bağlı olarak ne kadar süre idare edebileceğini gösteriyor.

APC UPS ler elektrik kesildiğinde her bir dakikada 4 kere bağırıyor ki gece elektrik kesildiğinde bu çok rahatsız edebiliyor ve bu üzellik cihaz üzerinden kapatılamıyor ancak kendi yazılımı olan PowerChute ile yapılabiliyor. APC nin PowerChute yazılımın OS X versiyonu yok. Bootcamp'a yükleyip elektrik kesildiğinde UPS'in sesli alarm vermesini kestim, rahat ettim. :)
Açıkçası ben sadece cihazı korumak için aldım. Gece bilgisayarı pek açık bırakmıyorum. Anlık kesintilerinde kurtarsın yeter diye düşündüm. Elektrik gidince uyarı geliyor ve hemen kapıyorum zaten. Yeter ki cihaza bir şey olmasın. Corolla parası verdik nihayetinde :=)
Evet, o şekilde kullandığınız kapatma seçeneklerinden hiçbirini seçmemiş olduğunuzdan belli oluyor. :) Kullandığınız bilgisayar hassas. UPS'in kesinti esnasında nasıl devreye gireceği konusunda  düşük, orta ve yüksek olmak kaydı ile 3 ayarı vardır, fabrika çıkış ayarı orta seviyedir, bunu yüksek yapmanızı öneririm. Nasıl yapılacağı kullanım kılavuzunda yazar.
Bilgisayarın kılavuzunda mı ups'in mi hocam?
UPS in kılavuzunda
Bilgiler için teşekkürler
0 oy
Merhabalar. Bende bir İ Mac sahibiyim artık ve ups sorunu ile ilgili kafam bayağı karışık. Lütfen yardımcı olun. iMac 21.5inç normal ekran bir bilgisayarım var. Retina ekran pahalı diye o modellerden almadım bilmiyorum hata mı ettim. Şimdi bu cihazın gücü ne kadar? Yani biliyorsunuz bilgisayar güç kaynakları ortalama 300-500 Watt arasında güç harcıyor. Fakat İMac in arkasında sadece voltaj ile ilgili bilgi var. Sizce iMac kaç Watt ve ben nasıl bir ups almalıyım? iMac özellikleri şöyle : 2.8 ghz işlemci, 1 tb fusion drive, 8gb ram ve 21.5 inç ekran. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
27 Ekim 2016 Elektronikçi066 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
Apple'ın sayfasında şöyle verilmiş;
Idle         CPU Max       Idle                   CPU Max
33 W    58 W      113 BTU/h          198 BTU/h
şimdi bu tabi 1,6ghz işlemciye göre verilmiş. Benim işlemcim 2.6 ghz tabiki ortalama 120w değerini söyledim ama artış veya azalış işleme göre mutlaka olacaktır.Şu durumda ben 650VA bir cihaz alsam sıkıntı olur mu? Apc'ler biraz pahalı ama İmac için fazlasıyla değer tabi...
APC 650 modelinin USB çıkışı yok diye hatırlıyorum, emin olmadan almayın.

Örneğin aşağıdaki iki model de 650VA ama ilkinde USB yok, ikincie var görünüyor.
http://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx650li-gr-650va-line-interactive-ups-pm-bd804939
http://www.istanbulbilisim.com.tr/apc-back-ups-650va-avr-schuko-outlets-bx650ci-gr-fiyati,114410.html
Linkini attığınız ürünlerin sanırım çıkış voltajı sabit değil mi? Yani net 230 volt. Şebeke gerilimi değişsede
155-280 arası değişikliklerde regülasyon özelliği de var tabi. Tabi ben 950 VA için konuşuyorum ama 650de de vardır sanırım. Tüm modellerde standart bir özellik olması gerekir.  Linleri, USB çıkış farklarını göstermek için örnek olarak verdim, tavsiye nedeniyle değildir, yanlış anlaşılmasın.
Anladım çok sağolun. Usb bağlantısı apple için kullanışlı ama sanırım çokta geek yok. Cihazı şebekeye bağlayıp ucunada İmac'i bağlayıp keyfimizi süreceğiz gibi düşünüyorum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
14 Ekim 2012 Mac Ailesi kategorisinde Cihan Yardımcı (460 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Mart 2017 Mac Ailesi kategorisinde forgive Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Şubat 2017 Diğer kategorisinde shndursun Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde Kampfar Yardımcı (1,090 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde Hasan907 Yardımcı (840 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
22 Aralık 2016 mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
17 Şubat 2020 Mac Ailesi kategorisinde kkaymakci Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Kasım 2020 macOS kategorisinde mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde onurel Yardımcı (650 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,796 kullanıcı

...