settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

"MAC'İME SU DÖKÜLDÜ NE YAPMALIYIM?" SORUSU VE CEVABI

+4 oy
Soru halinde açtım çünkü sürekli bu soruyla karşılaşıyoruz, bu sorunun tek ve net sadece tek bir cevabı var: Mac'ine su döküldükten sonra fönle, pirinçle ve bu tarz yöntemlerle suyu almaya çalışan, belli bir süre geçtikten sonra yüksek ihtimalle bilgisayarı farklı arızalar çıkacarak olan herkes için açtım, bu sorunun tek ve net sadece tek bir cevabı var:

ACİL OLARAK YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRÜN.

lütfen milyarlık cihazlarınızı alternatif yöntemler için riske atmayın, sonra siz üzülürsünüz.

güncelleme:
bazı arkadaşlar sıvıya göre farklı yöntemler arıyorlar ama ice tea, çay, kola, kahve fark etmiyor, cevap aynı.
23 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
6 Haziran 2016 demirtele tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

"ACİL OLARAK YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRÜN."

24 Ocak 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Üzerinden belli bir süre geçtikten sonra sorun çıkaranı görmedim. Çalışıyorsa çalışıyordur. Kendinizi strese sokmanıza gerek yok. Yetkili servis size , bir daha sorun çıkarmaz garantisi vermiyor. Bizzat yetkili servise gittim , bana söylenen cihazınızı alıcam , açıcam temizlicem , eğer açılmazsa , sorun sizdendir. Adamlara çalışır cihaz veriyorum bana eğer açılmazsa diyor. En komiğide benim yanımda arızayı gösterin , giderin muhabbetine girdiğimde , öyle bir ihtimal yok diyorlar. 100 tl temizlik parası alıyorlar. Cihazınızı bırakıyorsunuz , belli bir süre sonra alıyorsunuz. O süre zarfında çalışır halde verdiğiniz cihaz , çalışmaz halde elinize dönebilir. Çünkü en büyük bahaneleri , sıvılı cihaz alıyoruz biz , açılmayabilir diyorlar. Belki adam bilerek bozucak , bilerek ekstra ücret isticek. Ben güvenmedim. Riski aldım , hiçbir sorun yaşamadım.

 

Sorunum , kola dökülmüştü , esc tuşunun olduğu yere . Çok fazla dökülmemişti. Çalışır halde . Ciddi problemler için teknik servis tabikide şart. Sorun görmediyseniz götürmeyin , paranızı harcamayın. Saf alkol ile temizliyorlar. Kısaca onlarda cihazınızı açıp ne var ne yok temizliyorlar. Eski bir anakart takıp , sizin yeni anakartınızı bile alabilirler. Ben güvenmedim. Ciddi bir problem olsaydı , mecbur bu güvensizliği kırardım.
23 Haziran 2016 nikoflex Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından cevaplandı
"açıcam temizlicem, açılmazsa sorun sizdendir." diyen servis yetkili değilse normal. yok eğer yetkiliyse bir dakika düşünmeden şikayet edin, bir daha eline bilgisayar alabiliyor mu acaba, bir görsün yok öyle lakayıt yanıt. hele bunu yapan yetkili apple'sa düşünmeden amerika apple'a şikayet edin.

erkam bey yazmış, servis demiş, ben yazdım, diğer arkadaşlar yazdı, aklın yolu bir, içine çeyrek bardak kola dökülen bir elektronik cihazın sorun çıkarmama ihtimali yüzde 5tir 10dur daha fazla değil.
madem bu kadar güveniyorsunuz sorun çıkarmayacağına, umarım haklı çıkarsınız.
Bahsedilen sorunlar zaten 2-3 gün yada 1 hafta gibi sürelerde çıkmaz. Benim .Mac'ime çay döküldüğünde ilk başlarda sorun çıkmadı. Ancak yaklaşık 3 ay sonra klavyede sıvı dökülen yerdeki tuşlar tutukluk yapmaya başladı. Türkiye'deki yetkili servislerden biri olan pupa 1700 tl karşılığında klavye değişikliği gerekli dedi. O sıralar Türkiye'de Apple Store yoktu. Ben de cihazı Amerika'ya yolladım. Orada hem bestbuy'da(mac bestbuy'dan alınmıştı)  hem de Apple Storeda temizlendi ve hiçbir ücret talep edilmedi. Yaklaşık 2,5 senedir tek bir sorun çıkmadı.

Ek olarak Demir beyin dediği gibi hangi teknik servis çalışmazsa sorumluluk almayız der? Hangi servise gittiğinizi bile yazmamışsınız. Direk Apple Store un yaptığı işlem ve sonucunu yazdım. Eğer yetkili servise yaptırmazsanız başınıza gelecek olan şeyi de yazdım. Bundan sonrası sizin kararınız. Ama buraya gelip insanlara 'bişey olmaz' diyerek yanlış bilgi veremezsiniz.
0 oy

Merhabalar tekrardan. Tezcanlılık olsa gerek , düzensiz ve mantıksız cümlelerim olmuştur. Olayı size şöyle açıklayayım.  Esc tuşunun üstüne kola dökülüyor ( o kısıma ) , ters çeviriyorum , hata yaparak fön makinası kullanıyorum vs. Açıyorum ve çalışıyor. Tereddütümü gidermek için burayı keşfediyorum , sorulan soruları araştırıyorum forumları vs. Teknik servise gitmem isteniyor.

Apple'a giriş yapıp , destek sayfasından yardımsever apple çalışanı bana Ankara'da iki yer öneriyor. Bunlardan biri Ankara Maltepe'de bulunan bir yer adresi tam olarak vermem gerekirse  ;

Premium Service Provider sıfatı altında ; Apple Yetkili Servis :GMK Bulvarı Gülseren Sk. 6/C (14) Maltepe - ANKARA Tel: 0312 229 37 30 yeri. 
gidiyorum ve görüşüyorum. Görüşmemiz şu şekilde;
Ben: Merhabalar , macbook pro şu tarafına şu kadar kola döküldü ve hala çalışıyor. Apple ile görüşmem sonucu buraya yönlendirdiler.
Şahıs : Cihazı aldı açtı (power tuşu ile ) ve bana dedi ki , temizleyelim . Bugün bırakın yarın alırsınız dedi. ( Akşam 5 ti saat , 7 de kapanan bir yer ve yarın öğleden sonraya  zaman verdi. )

Ben : Fiyatı sorduğumda 100 tl gibi bir yanıt aldım.

Daha sonra beni meraklandıran soruları sordum. Size ürünü bırakacağım ve 100 tl ye yaptıracağım fakat. Çalışan bir ürün veriyorum , ne kadar sıvı ile temas etmişsede çalışıyor şuan. Aldığım cevap yarın ürünü aldığımda ya açılmazsa  oldu. Bende çalışan ürün karşıda çalışmıyor.  Komik ! Bende riski almadım. Güvenemedim doğrusu. Neden açılmaz diye sorduğumda , bana anakart yanmıştır dedi. Sıvının nereye etki ettiğini bilemem dedi. O zaman şuan açalım , arıza tespiti yapalım bende bakayım dedim. Öyle bir imkan yok dedi. Gelin şimdi ürünü teslim edin ve çalıştığı halde ürünü verdiğinizde çalışmaz diyebilecek bir teknik servisi düşünün. Alır mısınız riski?

Konuşmayı şu boyuta getirecektim. Yarın sabah getireyim , çalışır şekilde getireyim açalım temizliği yapalım. Aldığım cevaptan ötürü uzatmadım konuyu. " Öyle bir imkan yok " . Ee size çalışır ürün veriyorum , bana çalışmayabilir diyorsunuz belki çalışan bozucak dediğimde . Öyle bir durum söz konusu olmaz dedi.Müşteriye güven vermeyen bir teknik servisi neden bünyesinde barındırır apple anlam veremiyorum. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu fakat verdiğim adresteki yerde benimle ilgilenen şahıs beni üzdü. O markaya bir şey demiyorum fakat o şahıs müşteri ilişkilerine dikkat edemiyor. Direk anakart yanar vs diyerek göz korkutuyor. Nereden bileyim senin bilerek bozmayacağını. Temizlik sonrası 100 de 100 sıkıntı çıkmayacak garantiside vermedi. 

 

Kusura bakmayın , uzadı karıştı .

 

Herşeyin özeti : https://www.sikayetvar.com/bireysel-bilisim-teslim-ettigim-cihazim-arizali-olarak-bana-iade-edildi ilk şikayet açık açık benim sitemimi , riske almama sebebimimi dile getirmiş.

24 Haziran 2016 nikoflex Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından cevaplandı
şimdi bu şekilde okuyunca haklısınız, benim size önereceğim yol şöyle olur:
1. ya o servise gidip başkasıyla görüşün ya da başka bir yetkili apple servise gidin, cihazı anlatıp bırakın, şartınız şu olsun "cihazın kontrolleri yapılsın, bana bildirilsin, onayım olduğu takdirde hatalar düzeltilsin/düzeltilmesin - size kalmış - üstüne bu 100 liralık temizlik yapılsın."
2. o söyleyen arkadaşı, önce şirketine şikayet edin, baktınız bir şey çıkmıyor, bu sefer şirketi apple türkiye, sonuç çıkmazsa apple amerika'ya şikayet edin aynen bu şekilde uzun ve kanıtlarla açıklayarak, sizin yaptığınız değil onun yaptığı yanlış ve mantıksız.

ben olsam bu yolu izlerdim.
kolay gelsin.
Son durumu aktarmam gerekirse. Apple destek ile tekrar görüşme yapıp şikayetimi dile getirdim. Yanlış yaptıklarını söyleyip , şikayet raporu oluşturdular. Ankara için linda şirketini önerdiler. Şirketi aradığımda , yine şaşırmadan şu cevabı aldım. Sizden sıvı temaslı ürün aldığımız için , çalışır halde de alsak , çalışmaz bir durumda servisten çıkabilir dediler. Oksitlenme ve korozyon sorununu dile getirdiler. Kulllanıcıya güven vermiyor bu servisler. Ne kadar sıvı temasıda olsa , çalışır durumda !!!

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
2 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde abidinberkay Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
3 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde sihirsizelma Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
23 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde SercanDemir Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde ece diril Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
14 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde aquamarine Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
24 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde Rozagunes13 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–3 oy
3 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,339 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,034 kullanıcı

...