settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MACBOOK PRO - AŞIRI ISINMA SORUNU

–1 oy
Macbook pro aşırı ısınıyor

Macbook pro mu alalı 1.5 sene oldu. Son 3 aydır cihazımda aşırı ısınma oluyor. Cihazı kullanırken ellerim yanıyor. Arka planda çalışan çok fazla uygulama olmamasına ve sadece 3, 4 tane safaride haber siteleri ve normal diğer siteler açık olmasına rağmen sıcaklık 76 dereceye kadar çıkıyor. CPU değerlerine baktığımda %20 ler de olduğunu görüyorum. Hiç oyun oynayan, dizi izleyen ya da ağır grafik programları çalıştıran birisi değilim. Bilgisayar mühendisi olduğumdan dolayı sadece uzak bağlantı veya terminal uygulamaları ile çalışıyorum. Yani bilgisayarıma aşırı yük olabilecek hiçbir uygulama çalıştırmıyorum. Cihazım yeni formatlanmış ve tüm güncellemeleri yapılmış durumda.

Mac imi Artı Bilgisayara bıraktım. 8. gün bekledim ve bu süre sonunda cihazımda Apple ın tüm testlerini yaptıklarını ve herhangi bir arıza bulamadıklarını söyleyerek bana teslim ettiler. Sorunum devam ediyordu. Ardından Mac imi Apple store akasya ya götürdüm. Randevu almam gerektiğini ve ancak o zaman cihazımı kabul edebileceklerini söylediler. Ben de randevu almak için çok fazla uğraştığımı ancak alamadığımı söyledim. Yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Sonunda 9 gün sonrasına randevu alabildim. Mac imi tekrar Akasya ya götürüp teslim ettim. Mac imde aynı zamanda HDMI çıkışı çalışmıyordu.

11 gün sonra beni arayıp HDMI çıkışındaki sorun için anakartı değiştirdiklerini fakat ısınma konusunda herhangi bir arıza bulamadıklarını söylediler. Anakart değiştikten sonra ısınma sorunuda artık kalmayacaktır dediler. Bende cihazımı teslim aldım. Hafta sonunda mac imi kurdum. Pazartesi iş yerime gittiğimde 13:30 a kadar şarja takmadım ve sonrasında şarja taktım. Saat 15:30 da cihazım yine çok aşırı ısındı ve ellerim yandı. mac imde açık uygulama sadece safari ve ondaki birkaç haber sitesi vardı. CPU ya baktım %20 idi. Sıcaklığa baktım %76 idi. Yine akasyayı aradım ve durumu anlattım. Akşam cihazı getirin teknik arkadaşla görüşün dediler. Bende mac imi alıp akşam tekrar akasyaya gittim.

Teknik servis sorumlusu olarak gösterdikleri arkadaşın yanına gittim. Yanında 3 kişi vardı. Sıra bana gelince başımdan geçenleri ve mac imde sorunun hala devam ettiğini söyledim. Bana birazdan ilgileneceğini ve orada oturarak beklememi söyledi. Benden sonra gelen kişilerle 30 dakika boyunca ilgilenmeye devam etti. bende beklemeye devam ettim. Ardından yanıma gelip bana ellerinden geleni yaptıklarını ve cihazımda herhangi bir arıza olmadığını, cihazın %120 lere kadar ısınmasının normal olduğunu söyledi. Kendisine ben bilgisayar mühendisiyim, benim tüm işim bilgisayarım, %76 larda inanılmaz ısınan bilgisayar %120 lerde yanarak mı kullanalım dedim.
 
Cihazın sorununun ne olduğunu anlayamadığınız için beni başınızdan savuyorsunuz dedim ve çıktım. Kısacası yaklaşık 1 aydır mac im sürekli servislerde ve ben de sürekli bu konu ile uğraşıyorum. Bütün çabam, uğraşlarım, zamanım boşa gitti. Bütün işlerimizi kolaylaştırır, hızlandırır, servisi 10 numaradır, diğer cihazlarda yaşadığımız sorunları yaşamayız diye üstelikte çok yüksek ücretler ödeyerek aldığımız mac bilgisayarımda yaşadığım sorunları sizlerle paylaşmak istedim. Bundan sonra sizde Apple dan bilgisayar almaya kalkarsanız takdir sizlerin. Benim başıma geldi. Sizleride uyarmak istedim. Aman haa dikkat!!!
29 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde mahirsentin Yeni Kullanıcı (110 puan) tarafından soruldu
29 Aralık 2015 mahirsentin tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

+1 oy
76 derece ısı, aşırı değildir. Her CPU'nun dayanabileceği bir üst sınır vardır, bazısı 100, bazısı 120 dereceye kadar çıkabilir (teknik servisteki elemanın size belirttiği gibi). Fanların görevi CPU'nun sıcaklığının limiti aşmasını önlemektir. Önlenemediği durumda bilgisayar yanmaz, kendini kapatır. Ben kendi bilgisayarımda (CPU'mun üstü limiti 100 derece) 98 dereceleri çok gördüm ama elim hiç yanmadı. Sizin elleriniz ısıya karşı aşırı hassas olabilir mi?
29 Aralık 2015 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba Cüneyt Hocam

Öncelikle soruları cevaplarken tarafsız olmaya özen gösterirseniz bu sitenin amacına daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Cevaplarına gelirsek;

1- %100-120 derece sıcaklıkta bilgisayar kapanıyor. Demekki %76 derece sıcaklıkta elimizin yanması normal gibi geliyor.

2-15 yıldır bir çok marka ve modelde bilgisayar kullanan birisi olarak hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. İlk defa Macbook Pro da başıma geliyor. Sanırım benim elimin hassas olmasından değil Apple ın problemli cihaz üretmesinden kaynaklanıyor.

İyi Çalışmalar
76 derece CPU'nun ısı derecesidir, CPU'nun 76 derece olduğu bir durumda bilgisayarın kasası çok daha düşük bir seviyededir. Buradan da elinizin 76 derecenin altında bile yandığını anlıyoruz. 76 derece sizin CPU'nun için aşırı olsaydı bilgisayarınız kapanırdı. Zaten tüm kontrollerde de teknik servisler size bunun böyle olduğunu belirtmişler. Benim ne Apple ne de teknik servislerle bir ilgim yok, bu nedenle taraf tutamam. Eliniz ısıya karşı aşırı hassas, benim fikrim bu yönde.
Merhaba Cüneyt Hocam

Ben bu konuyu buradaki forum katılımcıları ile tartışmak için açmadım. Herkesin fikirlerine ve tecrübelerine saygım sonsuz.

Sadece Apple gibi çok üst düzey bir firmadan aldığım üst düzey bir ürün için Apple ın  bize ne kadar değer verdiğini ve ürünlerinin ne kadar arkasında durduğunu belirtmek istedim.

İyi Çalışmalar
0 oy
Sn. mahirsentin,

aynı dertten ben de muzdaripim. hatta bazen bilgisayarın altına 2 adet buzdolabi buzluk kalıbı koyarak soğutuyorum ki elim yanmasın!!!!

özellikle sağ elimin ayası mausepadi sık kullanmam sebebiyle resmen yanıyor ve elimi ara sıra kadırıp soğuk bir yere tutmam gerekiyor.

 

maalesef herhangi bir çözüm bilemiyorum (buz kalıpları haricinde:))

 

bu mesajı sözkonusu sorunun gerçekten olduğu ve benim de elimin yandığını belirtmek için yazdım..

saygılar.
6 Mayıs 2016 hazakat Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından cevaplandı
teşekkür ederim
0 oy
Ben soruyu soran arkadaşı haklı buldum açıkcası bu fiyatlara sahip bir cihaz bu denli ısınmamalı . Apple'ın müşterilerde çizdiği kusursuzluk profiline hiç yakışmamış. Benim beklentim bu durumda apple gibi bir firmanın cihaz değişimi yapması gerekir hatta birde hatadan dolayı özür dilemeleri olurdu.

Çok gecmiş olsun diyorum. Önerim ise teknik detayları çok bilmem normal bir kullanıcıyım ama teknik olarak haklı çıkarım derseniz tüketici olarak haklarınızı ilgili mercii de arayınız
6 Mayıs 2016 tolgates Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle çok teşekkür ederim.

Mac imi üçüncü kez servise götürdüm ve değişimini istedim.

Bu sefer yaşadıklarım daha da komik.

Cihazımı tekrar servise alacaklarını ve arıza bulmaları halinde değiştireceklerini söylediler. Ben de bıraktım. Üçüncü gün beni aradıları ve cihazımı servisten alabileceğimi söylediler. Almaya gittiğimde ise cihazıma hiçbir işlem yapılmadığını gördüm. Ne yaptıklarını sordum. Test yapmışlar ve hiç bir arıza bulamamışlar. O zaman değiştirin dedim. Arıza bulamadıkları için değiştiremeyeceklerini söylediler.
Ben de cihazımı teslim aldım.

Artık yapabileceğim bir şey kalmadı gibi gözüküyor. Bu kadar para verdik. Ama hala cihazımı ellerim yana yana kullanıyorum.

Ulu Apple çok sağol.
cihazı alalı 1.5 yıl oldu demişsiniz ordan yola çıkarak  garantisinin devam ettiğini düşünüyorum. Bu sebeple faturasında yazan miktara göre tüketici hakem heyetine ya da tüketici mahkemesine başvura bilirsiniz. Ben olsam şansımı denerdim. Ayrıca teknik olarak hakim olmasam da 1.5 yılda son 3 ayda sorunun oluşması demek tahminim bir şeyler değişmiş yani bir arıza oluşmuş bunu da ispatlarsanız Para iadesi alırsınız diye düşünüyorum
Kolay gelsin yıpratıcı bir süreçte olsa Hakkı'nızı arayın derim
0 oy
Merhaba aynı sorunlar ben de de vardı özellikle chrome uygulşamasını çalıştırınca bilgisayar 90 derecenin üstüne çıkıyordu... ilk önce yaptıgım şey Mac Fan Control programını kurup fanı sabit 3500 rpm degerinde çalıştırmak oldu... ikinci ve en önemli yaptıgım şey ise bilgisayarın soğutucusunu söküp çok kaliteli bir termal macun kullanmak oldu... macun için ödedigim para 120 tl (nano ve iletkenlik degeri yüksek)... bu iki işlemi yaptıktan sonra şu an 40 ile 60 derece arasında seyrediyor ısı degerlerim... ve grafik programları kullanıyorum bilginiz olsun...
3 Ekim 2019 drumx Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Yazdıklarınız okudum siz buna şükredin ben açar açmaz 80 derece Google ye girmeden kapanıyor ana kartı resmen yanıyor bu dediğim sadece 1 dakika da.oluyor
24 Ekim 2019 Sinan5321 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
11 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde orbaybuzrul Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
20 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde ahmethazne Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
20 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde Omegavit Deneyimli (4,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde ataberkndnc Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde asdas123 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ocak 2017 baykus Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde elagoz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
24 Mart 2012 Mac Ailesi kategorisinde I3aris Yardımcı (1,230 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,768 kullanıcı

...