settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Pro Parallels Desktop & BootCamp vs.

0 oy
Merhaba,
büyük bir hevesle aldığım MacBook Pro cihazımdan yavaş yavaş soğumaya başladım.
Her ne kadar, aldığım günden bu yana en ufak bir performans sorunu yaşamasam da kullanmak zorunda olduğum bir kaç Windows tabanlı programı Mac bilgisayarımda kullanamamak canımı sıkmaya başladı.
Mac for Office programını bir şekilde bilgisayarıma yükleyerek OpenOffice dışında Windows ile eş değer bir Office programını kullanmaya başladım.
Ancak, SPSS ve buna benzer diğer programlar için maalesef Windows tabanlı bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorum.
Araştırmalarım ve sihirlielma.com aracılığıyla Parallels Desktop ve BootCamp gibi çözümlere ulaştım.
Bu konularda teknik bilgimin zayıflığı sebebiyle tek başına kurulum gerçekleştiremeyeceğimi düşünerek bir kaç bilgisayar servisi ile iletişime geçtim.
Kurulum ücreti cüzi bir ücret karşılığı olsa da Windows lisansını benim satın almam gerektiğini belirtiyorlar ki bu da benim için hayli pahalı bir işlem olmuş olacak.
Parallels Desktop ve/veya Bootcamp için en kolay ve en makul yükleme yöntemi nedir?
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
25 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde selimozcay Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

–2 oy
 
En İyi Cevap
Ücretsiz bir şekilde orjinal Windows elde etmek istiyorsan önce Crack'li Windows 8.1 isosu indir. bunu Bootcamp ile kur. Microsoft hesabı oluşutur. Sonra microsoft'un orjinal sitesinden Windows 10 isosu indir (kurulu olan sürüm pro ise pro'yu home ise home'un isosunu) Sonra bu isoyu flash diske yazdırıp yükseltme yap. (flaştan çift tık yaparak yapabilirsin.) Artık orjinal Windows 10'un var. İster komple silip sıfırdan kur istersen böyle kullan. Microsoft anakartını Windows 10 lisansına sahip olarak kaydetti.
25 Ağustos 2015 sefil_muzisyen Uzman (25,600 puan) tarafından cevaplandı
25 Ağustos 2015 selimozcay tarafından seçilmiş
Teşekkür ederim.
Bu bilgi benim için oldukça faydalı oldu.
Bahsettiğiniz şekilde deneyeceğim.
Verdiğiniz bilgiler sayesinde ve Youtube'da yer alan BootCamp kurulum videolarında yer alan adımları takip ederek artık MacBook Pro bilgisayarımda Windows 8.1 kurulmuş oldu. Böylelikle, OSX'de çalıştıramadığım programları artık geçiş yaparak kolaylıkla çalıştırabiliyorum. Henüz Windows 10'a yükselt(e)medim. İlerleyen zamanda onu da deneyeceğim. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim, bahsettiğiniz gibi biraz zaman alması dışında oldukça kolaymış :)
rica ederim yükseltmek hiç zor değil. O da çok kolay :)
Windows 8.1 iso dosyasını DVD'ye muhtemelen Crack'li olmayan indirmişim. Windows etkinleştirmesi gerçekleştiremediğim için de 10 yükseltmesi yapamadım.
Zaten kurulum epey bir zamanımı çalınca, 8.1'de bıraktım. Daha geniş zamanda etkinleştirme ve 10'a yükseltme ile MS Office yüklemekle uğraşacağım :) Mac'ten soğumaya başladım demiştim ama hemen hemen 1 yıldır Windows kullanmıyordum. OSX'e dönünce Mac kullanmakla çok iyi bir şey yaptığımı anladım :) Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.
Sonunda Windows'u etkinleştirerek, bahsettiğiniz üzere Microsoft'un kendi sitesi üzerinden orijinal 10 yükseltmesini sağladım. Daha sonra crackli Office programlarını yükledim. Artık, Mac'te çalışmayan programları rahatlıkla Windows üzerinde kullanabileceğim. Tek bilgisayar ile, iki bilgisayara sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorum :)
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum, işlemler zaman alsa bile yönlendirmelerinizle oldukça kolay oldu :)
0 oy
Abartmıyorum bootcamp ile kurulan windows diğer pclerden daha iyi performans veriyor. Donanım güçlü olduğu için bootcamp ile harika bir hızı yakalıyorsun. Bootcamp 6.0 ile artık w10 desteği mükemmel denecek kadar güzel. Ayrıca 8 snde yeniden başlatarak işletim sistemi seçebilirsin. Yani normal bir pcde sadece windows var ama mac cihazlarda hem osx hemde windows %100 uyumluluk ile çalışıyor. Hatta tavsiyem güzel bir klavye ve mouse al windosta kullan. Magic mouse ve klavye alışmak zor oluyor.
28 Ağustos 2015 vbdestabe Deneyimli (7,230 puan) tarafından cevaplandı
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum :)
Magic Mouse'u Windows'ta kullanmak gerçekten çok zor, o yüzden Windows kullanmam gerektiğinde Logitech mouse'a geçiyorum.
Windows'ta kullanmayı çok düşünmüyorum, çünkü Windows'ta yaşadığım sıkıntılar sebebiyle Mac satın almaya karar vermiştim. Hatta arkadaşlarımın Mac sahibi olması konusunda çok ısrarcı davranıyorum :)
Yüksek lisans tez dönemimde SPSS ve Office programları konusunda çok fazla sıkıntı yaşamıştım. Çünkü, Office for Mac aynı deneyimi sunmuyor. Aynı sıkıntıyı doktora sürecimde yaşamak istemediğim için mecburen Windows kullanmak durumundayım. Bir kaç program dışında Windows'a ihtiyacım olmayacak.
Yalnız işin komik tarafı, bahsettiğiniz gibi OSXYosemite'nin açılışını yaklaşık 1-3 dakika bekliyorum ama Windows hemen açılıyor :)
Hocam hangi model senin bende öyle bir sıkıntı yok. Bende hem Mac hemde Windows 8 Sn falan Açılıyor. Osx Açılışta uygulama varsa kaldır bunları. Benim MacBook Pro son model Mac mini ssd son model
MD101TU/A MACBOOK PRO
Version Yosemite 10.0.5
Geçen yıl satın aldım :)
Hocam sen dediklerimi dene istersen açılış Süren çok uzun kullanıcıdan bak kaç tane Açılışta uygulama var yani sende en fazla 15 Sn olması Lazım :)
15 sn mi?
Hiç 15 sn'de açılan Mac'im olmadı :)
Bu sorun Yosemite'den sonra oldu.
Açılışta program olmuyor ama, ben bir kontrol edeyim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
18 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde bodycann Deneyimli (5,840 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9 Haziran 2015 Mac Ailesi kategorisinde didi Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
16 Aralık 2020 Diğer kategorisinde kayaaozgur Yardımcı (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
30 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde klbroglu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
2 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde elbis Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde pose34 Uzman (58,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
22 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde selimozcay Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,845 kullanıcı

...