settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Imac photoshop takılma sorunu neyden olabilir?

0 oy
Herkese selamlar,

Bundan iki ay önce illüstrasyon işlerim için 27'' 3.2 GHz i5 imac aldım. Aldığım hafta elimde yarım kalmış bir iş vardı ve sorunsuz kalan boyamasını yaptım. Ancak ertesi hafta bir şey oldu ve tabletle çalışırken takılmaya başladı. Kalem ile çizdiğimde geçikmeli tepki verip çizgiler arkadan gelmeye başladı. Ve de mesela ctrl+z yapıp geri işlem yapmak istediğimde yapmıyor menüler takılmış gibi gösteriyor. Menüde herhangi bir yere tıkladığımda tekrar aktif oluyor. Ps'yi sildim yükledim düzelmedi. daha onra versiyonunu güncelledim sorun çözüldü. Ancak bir iki gün sonra gene aynı sorun ortaya çıktı. Bu sefer cs6'ya döndüm onda sorun çıkartmadı derken aynı takılma sorununu o da vermeye başladı. Bir iki gün sonra tekrar açtım mesela takılma sorun olmadan normal boyama yapabildim tekrar. Bende lapazz var grafik tablet. Tabletim eski ve imac ile belki de bir uyum sorunu var diye tabletten bildim hep ancak dün wacom intous 4 taktım ve aynı sorun devam etti. Evde 6 yıllık pc var dual core 2 gb ram var üzerinde onda bile böyle bir sorun yaşamadım. Hatta son günlerde boş ps dosyası açarken bile ufak bir takılma yaşatıyor. Normalde hemen açması gerekir ancak bir kaç saniye gecikiyor. Hatta şöyle de bir durum var. Makine uyku moduna aldığında tekrar aktif eedip şifre ekranı geldiğinde hemen yazamıyorum. Şifre barının aktif hale gelmesini bekliyorum. Acaba ram gibi donanımsal bir sorun mu var makinede. Henüz iki aylık.

Şimdiden teşekkürler herkese
25 Mayıs 2015 Mac Ailesi kategorisinde Baltimore Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
25 Mayıs 2015 Baltimore tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Öncelikle, Photoshop lisanslı mı?

Eğer lisanslı ise, preferences - performance- let photoshop use ayarlarından en az yüzde 70-75'lik RAM kullanmasını sağlayın, bir daha deneyin.

Bir de ayarlara girdiğinizde göreceksiniz, kaç MB'lık RAM kullanıyor şuanda, onu da yazarsanız iyi olur.
25 Mayıs 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.

Ram performans değerleri yazdığınız düzeyde. 8 gb ram var makinede. Boş sayfada iken 1-2 arasını görüyor sayfa yükü ağırlaştıkça neredeyse tamamına yaklaşıyor ancak makine ps kapalı hali ile de 2 gb ye yakın ram kullanıyor zaten. Ram performansına başlarda bakmadım hiç fark var mı bilmiyorum ama bu sorun ilk hafta yoktu sonra başladı. Yani bilgisayarın ikinci haftası bu sorunu almaya başladım ama program güncelleme falan derken bir kaç kez düzelince grafik tabletimden bildim sorunu hep ve teknik destek alma gereği duymadım. Apple'ın böyle bir sorun çıkartacağı ihtimalini vermedim. Yoksa ilk iki haftada direk iade ederdim. Online destek ile PRAM sıfırlama yaptırdılar ancak bir değişiklik olmadı. İkinci bir işlem için de bilgisayar başında olmam lazım ona da vaktim olmadı. O yüzden yorumunuza da geç cevap verebildim. 1 haftadır  zaten genius bar'dan randevu almaya çalışıyorum ancak malumunuz rüya gibi bir şey. Elimde işlerle kaldım ortada. Gayet de stabil bir kullanıcıyım. Ps ve illustrator dışında program yüklü değil neredeyse.  Sorun yaşamamak adına apple aldım daha beter oldum 2 aylık makine yaşamadığım sorun kalmadı. Benim mi talihsizliğim çözemedim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
12 Kasım 2021 Mac Ailesi kategorisinde sinanozdemir Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde caglacnb Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde cazsever Yardımcı (1,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Haziran 2022 Mac Ailesi kategorisinde ydmez6 Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
8 Mart 2022 Mac Ailesi kategorisinde emrahdd Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde hakan kesgel Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
16 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde eyoruk Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
2 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde eryz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Temmuz 2015 iPhone / iPad kategorisinde coniwalker Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,857 kullanıcı

...