settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Açılmıyor. Disk Onarma Dahi Olmuyor. Format İçin Sorularım

0 oy
Merhaba,

İnşallah hemen soruma yanıt alabilirim.

1-- Macbook'u kapamıştım ama kapanmadı yuvarlak gökkuşağı çıkmıştı. Acelem olduğu için Power a basılı tutarak kapadım. Daha sonra açmayı denemişsem de açamadım.

2-- Command +Alt +P+R kombinasyonunu denedim açılmadı. Command +R ile açtım. Disk onarma yapayım dedim ancak disk onarma maalesef yapamadım. İzin vermiyor. Onarma yapamıyorum hiçbir şekilde yedekleme alın ve yeniden sistemi kurun dedi en sonunda.

3-- Defalarca denedim. SafeMode içinde açtım ancak açılmadı. Uzun süre açılmasını beklerken açılma ekranındaki çubuk doluyor açılması gereken her zamanki düzeye gelince PC kapanıyor.

4-- SORU 1) Format atacağım, ancak attığım bu format PC içinde bulunan çook önemli dosyalarıma etkisi olacak mı? Full sistem yeniden mi kurulacak. Veya nasıl kurtarabilirim.

5--SORU 2) Yosemite app harici diskimde var bunu USB içine bootable yapacağım. Ancak Macbook açılmadığı için yapamıyorum. Windows tabanlı pc de yapabilmek için google a baktım hiç bulamadım.

Acil yardımlarını bekliyorum.
5 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde hakanturken108 Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
1. sorunun cevabi: sistemi yeniden yukleyince tum dosyalar gidecek. kurtarmak icin bir sekilde acilmasi gerekiyor sistemin.
5 Şubat 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
commdan+r yaptığında yosemite yeniden yükle diye bir seçenek var ona basınca dosya silmeden ayarları değiştirerek sistem kuruluyor bir keresinde denemiştim.
5 Şubat 2015 vbdestabe Deneyimli (7,230 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkürler.

Maalesef HDD ye fiziksel zarar vermişim sanırım. İnternetten Yosemite i indirerek kurmak istediğimde SMART hatası vardır HDD yi değiştirin uyarı aldım.

Güncel sorum şu, ben şimdi HDD değişecem ve SSD takacağım ancak SSD ye nasıl MacOSX kuracağım sonuçta HDD çıkınca PC nin açılması için gerekli dosyalar olmayacak.
0 oy
Bilgisayarınızı alt tuşuna basarak açın,karşınıza sistemin yüklü olduğu hdd ile kurtarma diski çıkacakdır. Kurtarma diskini seçip açılan pencerede disk izlencesini seçerek  disk izinlerini ve diski kontrol edip gerekirse onarma işlemi yapın.

Formatlama dediğiniz sistemin silinip yeni baştan sıfır şekilde kurulmasıdır, eğer böyle yaparsanız bütün belgeleriniz gider. Dolayısı ile siz diski silmeden üzerine doğrudan yükleme yapmanız gerekiyor bu durumda diskinizdeki belge,veriler ve uygulamalar olduğu gibi korunmuş olur ve herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.

Yosemite appp'dan kastınız sistem kurulum diskini kastediyorsanız,size önerim bir başka bilgisayarda diskmaker x uygulaması ile sistem kurulum dmg sini 8gb lık usb  belleğin içerisine atabilir ve internet bağlantınız olmasa dahi sistemi sıfırdan kurabilirsiniz.işlem çok basit olup herhangibir zorluğu bulunmamakta.
6 Şubat 2015 şekerlioğlu Uzman (19,030 puan) tarafından cevaplandı
SMART hatası alıyorum
Maalesef HDD ye fiziksel zarar vermişim sanırım. İnternetten Yosemite' i indirerek kurmak istediğimde SMART hatası vardır HDD yi değiştirin uyarısı aldım.

Güncel sorum şu, ben şimdi HDD değişecem ve SSD takacağım ancak SSD ye nasıl MacOSX kuracağım sonuçta HDD çıkınca PC nin açılması için gerekli dosyalar olmayacak.
Yukarıda belirttiğim gibi 8gb lık usb belleğe app storeden indireceğiniz işletim sistemini diskmaker x ile yükleyip,usb bellek ile sistemi kurabilirsiniz.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap
29 Eylül 2014 gurcanbulut Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Temmuz 2020 macOS kategorisinde eppursimuove Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
2 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde buldurmert Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde Levya74 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde Sekermaia Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
21 Haziran 2016 Noxeble Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde şeftali Yardımcı (590 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
24 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde otkn Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,128 kullanıcı

...