settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MAC ZENGİN İŞİ MİDİR ?

–2 oy
Öğrenciyim henüz, başlangıç düzeyinde photoshop, ıllustrator, premiere, after effects vb programlar kullanacağım. Almayı arzuladığım model: Retina Macbook pro 13'' 128 gb 8ram i5 (bütçeme en uygun olan bu maalesef ) Sonradan harici disk alırım diye 128 gb kapasitesine pek takılmadım.
   Fakat gelin görün ki bu programları macte ücretsiz kullanmam imkansızmış. 3.300 tl gibi bir bütçem varken gidip sağlam bir laptop mı almalıyım ? Apple Store'daki görevli windows kurmak için x  tl, bu program için y tl, şu da z tl diyerek baya masraf çıkardı. Mace bir türlü ulaşamayacağım sanırım. Bu bizim boyumuzu aşacak gibi..

   Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
3 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde zıkkımlık Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+2 oy
bir mac aldiginizda en az 5 yil boyunca hic performans kaybi yasamadan rahatlikla kullanabilirsiniz. bir pc aldiginizda performansi asla ilk gunku gibi olmaz. ayrica windowsa gore mac'e virus bulasma ihtimali neredeyse sifirdir. ayrica mac'in kullanim kolayligi windows'la kiyaslanmaz bile.

bahsettiginiz programlara gelince -her ne kadar korsan kullanima karsi olsam da- crackli olarak kullanmak mumkun. imkansiz degil yani. windows kurmak icinse -windows lisansi haric- para odemenize gerek yok(aslinda windowsu da crackli yukleyebiliyorsunuz)

son olarak mac'ler fiyat olarak diger pc'lerden pahali gorunse de sundugu kolayliklar sayesinde verdiginiz parayi fazlasiyla hak ediyor bence. ayrica diger pc'lere gore daha uzun sure kullanilabildikleri icin mesela 5-7 yillik bir surede tek bir mac idare edebilirken pc'lerdeki performans kaybindan dolayi daha 2-3 senesi dolmamis bilgisayarlar kasiyor donma sorunlari cikariyor 6 ayda bi format atma ihtiyaci cikariyor vs. sorunlar uzayip gider. mac'te sistemin cokmesi windows'a oranla cok cok cok daha az. alirsaniz kesinlikle pisman olmazsiniz.
3 Ekim 2014 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Ben de korsan olsun istemem fakat bir öğrencinin bütçesi ne kadar lisanlı ürünlerle baş edebilir ki ? imkansız ne yazık ki. Bahsettiğiniz crack olayı nedir bilmiyorum, becerebileceğim kolay bir şeyse zaten düşünmeden mac alırım. Beni aydınlatır mısınız ? Gerçekten gönlüm, aklım macten yana. Sadece bu ekstra masraflar sebebiyle bi kaç gündür alımı oyalıyorum. Kuratırıcı bi formül bulsam ertesi gün soluğu Apple Store'da alacağım.
+1 oy
Mac'lerde de korsan uygulama var. Tamam desteklemiyoruz ama imkansız diye bir şey yok. Windows'da korsan indirebildiğin programları Mac'de de bulabilirsin.Ayrıca windows kurmana da gerek yok. Çogu programın Mac versiyonu var. Benim kendi düşüncem Mac'de windows kullananlar alınmasın ama Mac'e Windows kurmak Mercedes'e Tüp takmaya benziyor. :D
4 Ekim 2014 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Ben bu bahsettiğim programları mace kolayca yükleyip ücretsiz bir şekilde kullanabilir miyim şimdi ve nasıl ? eğer cevabınız evet olacaksa yarın gidip alacağım gerçekten benim için önemli olan bu.
yüklersiniz ama kolay yükleyemezsiniz bende aperture var appstore dan güncelliyo hemde :D final cut pro var logic pro x var ms office var photoshop cc var 1 lira para vermedim bunlara bende öğrenciyim şu anda belki kötü örnek oluyorum ama napayım cidden para yetiştirilmez :D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
10 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde atakanalbayrak Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
4 Kasım 2013 Diğer kategorisinde Cenque Yardımcı (1,080 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
27 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde mucahitgayiran Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde macsever_96 Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Temmuz 2014 macsever_96 Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,761 kullanıcı

...