settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Arkadaşlar Mac Bilgisayara Geçmek İstiyorum Ama Bazı Sorularım Var

+12 oy
Arkadaşlar 12 yıllık windows kullanıcısıyım.Bilgisayara onla tanıştım halen devam ediyorum.Ama artık sıkıldım bunaldım.Saçma sapan sorunları driver vs kilitlenmeler performans kayıpları devamlı format atma zaman kayıpları vb...Ama mac bilgisayarı ve işletim sistemi hakkında hiç bilgim fikrim yok.Kısa bir süre kullandım 15dk:))) (macbook air 2012)hastası kaldım bilgisayarın 1.7 ghz işlemcisi 30 uygulamayı hiç takılmadan açtım.2.7ghz windows bilgisayarda bu imkansız diyebilirim
Bilgisayar kullanım alanım tamamıyla iş için.Oyunlarla uzaktan yakından alakam yok.Programlama Video film fotograf photoshop web tasarlama uygulama geliştirme işleriyle uğraşıyorum.Ama mac bilgisayarlarda bu işler yapmak kolay mı imkanı var mı?Windows bilgisayarlardan daha rahat yapabilirmiyim işlerimi?Arkadaşlar bu benim için çok önemli bir bilgisayarda aradığım şey bunlar.Amacım bu işleri kolay şekilde yapıyorsa direk olarak windows bırakacağım.12 sene dahi olsa benim için sıkıntı yok:)).Artık windows macerası bitsin..Mac Macerasına atılmak istiyorum..Bu konuda bana yardımcı olursanız direk Mac e geçeceğim arkadaşlar şimdiden Herkese Teşekkürlerimi Bir Borç Bilirim
                                                                 Sevgiler ve Saygılar
30 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde bykhan Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

+2 oy
Sizin gibi video ve fotoğraf işleriyle uğraşan insanlar direk Mac alırlar.Çünkü Mac bilgisayarlar o programlarla daha stabili çalışır.Adobe Photoshop,Final Cut Pro X gibi programlar kullanacaksınız sanırım.Mac bilgisayarlar üzerinde iLife paketiyle gelir.iLife in içinde iMovie,iPhoto gibi video ve fotoğraf düzenleme programları bulunur.Windowstan daha performanslıdır.10 aylık MacBook Pro kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim.
31 Temmuz 2012 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı
+3 oy
Mac zaten bu işler içindir ayrıca daha stabil daha akıcı windowsta yeni işletim sistemi için örneğin win7 ultimate 500tl veriyorsunuz fakt macte  19dolar ya da yeni bir macse bedava bu yüzden stabillerdir. Hem menu bar, spotlight, home folder, launchpad ve mission control ile programlarınızı ve doysalarınızı  her an elinde tutarsınız os x mountain lionu araştırın artık macte yazdığınız anında iPhoneda , paylaşımlar da gelişti

kısacası Mac kolaylıktır. Windows eziyettir. Mac diskinizi sürekli kontrol altında tutar. defrag vb. işleri kendisi yapar.yedeklemeler de tam bir ustadır. bir dosyanın önceki sürümlerine erişip onları kullanabilirsiniz. Yani bu yüzden macleri tasarımcılar kullanır. windowstaki gibi sıkıcı hatta bunaltıcı bir görev çubuğu yoktur. ztn artık win 8 berbat olacağına göre tam mace geçme zamanı ztn adobenin videolarını izlemişseniz görürsünüz ki adamlar macbook pro kullanıyor. Siz hala windowstasınız. Windows neden adı penceredir. çünki pencereden atlamaktır :) linux sevimli bi şey , mac ise aslanlar dağ aslanları kaplanlar leoparlar gibidir. Hem sağlıklıdır elmalar:)

Windows ta hayal edemeyeceğiniz şeyleri mac te yapabilirsiniz kolay alışırsınız. bida ha terketmessiniz. Tasarımda macbook pro alırsanız sizi hızıyla oldukça memnun edecektir.

Çok konuştuğum için özür dilerim mac'e geçtiğiniz an önce kendinize küfredersiniz çünkü salakça windowsta takıldığınız. için arkadaş iLife demiş, adobe'nin programlarıyla da mükemmel çalışır, aperture, final cut pro gibi apple'ın kendi programları da vardır. windowsta olmadığı kadar kaliteli programlarınız olucak......
31 Temmuz 2012 iYusuf Deneyimli (7,200 puan) tarafından cevaplandı
ben size bu kadar yazı yazdım en iyi cevap seçmediniz ya? neyse
+3 oy
fazla düşünmene gerek yok. aradığın şey bir mac. masaüstü olarak istiyorsan imac, taşınabilir birşeyler istiyorsan macbookpro. önerim alabileceğin en üst konfigürasyonu alman. kesinlikle pişman etmez. kullandığın her gün wind. dan uzaklaşır antiwindows'cu olursun. ve emin ol sana mac aldıranlara ve tavsiye edenlere teşekkür edeceksin. başka söze gerek yok :)
31 Temmuz 2012 drserkancelik Yardımcı (740 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
1 aydan kısa süredir bir Mac kullanıcısıyım, ve kesinlikle Mac'i tavsiye ediyorum. Uzun bir süredir hayalimdeydi, ancak alışmakta zorlanırım diyordum. Şöyle söyleyim, alışmam sadece 40 dakika aldı. Ondan sonra sanki yıllardır Mac kullanıyormuş gibi hissetmeye başladım. Tabi burada sihirli elmanın da çok faydası oldu. Göktuğ Bey'in Windows'tan Mac'e geçenler için yazdığı yazıları sayesinde, Windows'tan çok rahat kurtulacaksınız. Her anlamda. Kesinlikle tavsiye ederim. Hayırlı olsun. :)
3 Ağustos 2012 Mumy Yardımcı (1,170 puan) tarafından cevaplandı
gerçekten alışmak bu kadar kolay mı mac bana zor gibi geliyor gözümü açtım windows ile. inş benim içinde 40 dk lk bişi olur alışma evresi : )
0 oy
Once you go Mac, you never go back! diyorum, başka da bişey demiyorum :)
27 Eylül 2013 tyro06 Yardımcı (930 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
18 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde kursadturk Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
20 Mayıs 2015 Mac Ailesi kategorisinde vettelmania Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Temmuz 2021 macOS kategorisinde rmertkucuk Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
3 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde nc39 Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
+1 oy
1 cevap
27 Eylül 2012 Mac Ailesi kategorisinde abaci Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
29 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde makedonets Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,816 kullanıcı

...