settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

27" inc'lik İmac Aldım Ama Çok Kararsızım

0 oy
Dün Applestoretr den verdiğim İmac 27" inc GT 755M model İmacim elime ulaştı . Öncelikle şunu söylemek istiyorum mağazada incelerken bana fazla büyük gelmemişti ekranı. Ama evde masamın üstüne koyunca koca masayı kapladı . Ben sadece internette dolaşan,yabancı dizi-film ağırlıklı izleyen birisiyim . Aldığım bilgisayar beni 5-6 sene götürsün istiyorum . Aklıma takılan şey şu anda kullandığım imac modelinde 1tb sata hdd mevcut. Appleın iade politikası var 14 gün . Sizce 27 inch benim kullanımım için çok mu gereksiz. Bunu iade edip 21,5 inch lik gt7500m modeli alıp konfigürasyonla 1 tb fusion drive alsam yeterli olurmu? İnternette film izlerken ve indirirken fusion drivenin çok bir artısı olur mu ? yoksa tamamen internetin hızıyla mı bir alakası var ? Sizce ne yapmalıyım çok kararsızım alışırmıyım 27" e yoksa diğer türlü mü yapıyım ?
5 Şubat 2014 HainKost0k Yardımcı (1,360 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
Öncelikle mac ailesine hoşgeldiniz.Güle güle kullanın.Bahsettiğiniz ekranın büyüklüğü ya da küçüklüğü tamamen kişisel bir durum. Buna bence kendiniz karar verin.Fakat şunu belirteyim. Fusion drive hdd ile ssd'nin birleştirildiği melez bir disk biçimi. Yalnış hatırlamıyorsam 128 GB SSD takılı. Böylece performans ve verimlilik gerektiren uygulamaların açılmasında hız kazandırıyor. İnternetle alakalı değil. Tekrardan hayırlı olsun.
5 Şubat 2014 applepassion Deneyimli (7,100 puan) tarafından cevaplandı
hocam ekran konusunda sizin fikrinizi almak istiyorum lütfen zira arasın 722 lira gibi bir fiyat var 21,5 luk alsam beni kaç sene götürür sizce ihtiyaçlarımı karşılar mı siz olsaydınız ne yapardınız ? lütfen bir fikir verin çok kararsızım :/
+1 oy
Eğer bilgisayarı sadece bahsettiğiniz eylemler için kullanacaksanız, evet 27" bir iMac sizin için gereksiz olabilir. 21,5" fusion drivelı iMac ile değiştirmek mantıklı bir seçim olur. Hem yer sorununu çözmüş, hem de daha verimli bir cihaza sahip olmuş olursunuz.

Bu arada masaüstü bir bilgisayar yerine taşınabilir bir Mac düşünmez misiniz? Sizin için daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.  Yine de tercih sizin tabii.

Mac'iniz şimdiden hayırlı olsun. :)
5 Şubat 2014 maitoriyaga Yardımcı (1,100 puan) tarafından cevaplandı
5 Şubat 2014 maitoriyaga tarafından düzenlendi
+1 oy
hocam düşünürüm düşünmezmiyim aslında en başta macbook pro almak istiyordum fakat sadece gücüm 13" lük modeline yetiyor oda çok küçük geliyor bana 15 " liğe imkanım olsa düşünmeden alırım. birde acaba ekran kalitesinde 21,5 ile 27" imac in çok bir fark var mı çözünürlük olarak film izlerken felan etkilermi acaba ?
5 Şubat 2014 HainKost0k Yardımcı (1,360 puan) tarafından cevaplandı
Çözünürlük olarak sıkıntı çekeceğinizi hiç sanmıyorum çünkü çözünürlük, ekranın boyutuyla doğru orantılı olarak artıyor/küçülüyor. (retina ekranlı macbook prolar hariç) Yani 21,5" bir iMac'in görüntü kalitesiyle 27" olanın arasında fark yok, sadece boyutu küçük.

Siz de 13" MacBook bana küçük gelir, 15"e de imkanım yetmez ve 27" iMac çok büyük geldi dediğinize göre 21,5"lik modele yönelebilirsiniz.

Yine de kararınızı vermeden önce 27" macinizi dikkate alarak biraz daha düşünün derim. Eğer gerçekten içinize sinmiyorsa değiştirirsiniz.
hocam kusura bakmayın son bir soru daha soracağım izniniz olursa . Birde macbook pro retinada kafama takılan bir kaç şey daha var . mesela ekran kartı imac e oranla düşük ve ısınma problemi olduğu söyleniyor. sizce film izlemek için ekran kartının çok bir artısı olur mu ? son olarak Ghz hızları baya bir farklı mesela imac 4 çekirdekli acaba çok bir fark olurmu hız konusun ?
Bildiğim kadarıyla, ekran kartı filmlerin kalitesine bir etkide bulunmaz. Yani izlemek istediğiniz film kalitesizse, ekran kartı bunu iyileştirmez ancak ekran kartının iyi olması akıcılığı artırabilir. Filmleri takılmadan, rahat rahat izliyorsanız ekran kartınız beklentinizi karşılıyordur.

Hiç Retina Macbook Pro kullanmadım. Isınma problemi olur mu olmaz mı bilmiyorum ama film izlerken sizi sıkıntıya sokacağını hiç sanmıyorum.
indirdiğiniz filmi izlerken hiç bir macbook problem çıkarmaz, o konuda içiniz rahat olsun. Ama flash içerikli online dizi-film izlerken işlemcide ısınma olabiliyor. Bu da flash'tan kaynaklanıyor.
Ekran büyüklüğü meselesine gelince buna 1-2 haftada alışırsınız ve diğerleri küçük gelmeye başlar. Yani göz neye alışırsa artık onu ister :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
29 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde kaanulker Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Haziran 2022 macOS kategorisinde çaylakmac Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
–2 oy
4 cevap
14 Temmuz 2015 Apple TV kategorisinde alimuratkarakus Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Eylül 2014 iTunes Store kategorisinde Apple Fan Yardımcı (2,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,884 kullanıcı

...