settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Kayıp MacBook Pro

0 oy
Merhaba, bir hafta önce otobüs durağında sırt çantamı unuttum ve içinde yedeği olmayan birçok proje dosyamın bulunduğu MacBook Pro cihazım vardı. İki durak sonra farkedip durağa döndüğümde çanta yerinde yoktu. Çevredeki açık esnaflara sordum bırakan olmamış. Sonrasında karakola ve eshot kayıp eşya bürosunu aradım belki otobüse binen birisi bırakmıştır diye ama oradan da sonuç alamadım. Bölgedeki kamera kayıtlarına ulaşmaya çalıştım ama durağı net gören bir kamera bulamadık. iCloud hesabım tanımlıydı ve ekran şifresi vardı. Mac'imi buldan "Bulunduğunda bildir" ve "Mac'i kilitle" seçeneklerini seçtim ve ekrana iletişim bilgilerimi yazdım ama asıl merak ettiğim kilitli ekranda internete nasıl bağlanabilecekleri. Cihazda High Sierra yüklüydü. Ekran şifresini sıfırlayıp giriş yapabilirler mi?
16 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde Dincerdes Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
son güncellemeyi almadıysanız administrator hesabının boşluk ile bir kaç kez enter tuşuna basarak geçilebiliyordu. aldıysa tabi ki şifre kırılamaz değil ama alan kişinin yeteneğine bağlı.

FileVault açık mıydı?

sistemin firmware şifresi var mıydı?

Eğer sorular hayır ise sanıyorum ki sıfırdan bir kurulum yaparak yada hdd'yi değiştirerek cihazı kullanmaya devam edebilirler, bu durumda polise verdiğiniz çalıntı başvurusunda MAC adresinden ve seri numarasından cihaz online olduğunda takip edilip bulunma ihtimali vardır ama bulunur mu (?) bilemem. biraz araştırma yaptığımda iPhone'mu bul özelliği ile kilitlediğiniz mac cihaz seri numarası yada mac adresinden cihaza müdehale etmiyor gibi.

Bir umut eğer ediyor ve benim okuduğum makalelerde gözümden kaçmış yada tercüme edilmemişse. cihaza müdehale ederler ve temiz işletim sistemi kurduktan sonra online olduklarında cihazı mac adresi ve cihaz seri numarası değişmeyeceği için başka bir icloud ile açılsa bile bulur (ki tavsiyem cihazı silmek ve kilitlemek yerine konumunu takip edip kolluk kuvvetlerine bildirmeniz bu durumda cihazı belki alabilirler)
22 Aralık 2017 Ozhan Uzman (25,730 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
22 Aralık 2017 ahmetyusuf0201 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
18 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde belirsiz kullanıcı Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
25 Nisan 2021 macOS kategorisinde gulce Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Eylül 2015 Knightus Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
9 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde djofworld Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Şubat 2017 fnozdemir Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
21 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde minervan Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,283 kullanıcı

...