settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Menü cubugum kayboldu geri getirmek icin ne yapmaliyim?

0 oy
Merhaba. Mac imin menü cubugu kayboldu geri getiremiyorum. Klavyede isik, ses, acma-kapama tuslari disinda hicbiri calismiyor ve tamamen kapattiktan sonra tekrar acilmasi 20-30 dk kadar sürüyor. icloud güncellemeyi tamamlayamadi ve mac i kapama tusundan kapatmak zorunda kaldim.

Neden olabilcegine yardimci olursa diye bugün olan tüm anormal sürecin uzun aciklamasi:

Sabah Macimi acarken kendiliginden icloud güncellemesi icin sifre istedi. Ayni daha önceki güncellemelerden sonra oldugu gibi. Sifreyi girdim fakat son 2-3 güncellemeden beri icloudu aktiflestiremedigi ve hep hata verdigi icin o kismi atladim. Hem iphone hem de macbook ta ayni sorunu daha önceden yasamistim. Neden sorun oldugunu bilmiyorum ama zaten icloud kullanmiyorum diye geri dönüp ugramamistim.
Fakat bugün herhangi bir güncelleme yapmadigim halde kendi kendine yapmis gibi davrandi, yine icloud güncellemesi uzun süre bekledigim halde bitmeyince, bende kapatma tusundan kapattim.
Sonrasinda da bir daha düzgün calismadi. Basta normal acilir gibi oluyor. Elma ekranindan sonra oturum  acma ekrani geliyor.  Ve sifreyi girdikten sonra alttaki cubugun yarisi dolmadan ekran karariyor. Siyah ekran üzerinde takvim bildirimleri cikiyor birde "macOS güncellemeleri yüklendi; bilgisayariniz bu güncellemeleri yüklemel icin yeniden baslatildi" bildirimi geliyor.
Ekranda baska birsey yok. Mouse imleci görünüyor hareket ediyor ama baska hic birsey yapamiyorum.
Yaklasik 15-20 dk sonra masaüstü ekrani geliyor fakat masaüstünde menü cubugu yok. Safariyi aciyorum, hic birsey yazamiyorum. Klavyede harflerin islevi yok, fakat sadece ses, klavye isigi, ekran parlakligi gibi en üst siradaki tuslarin bazilari calisiyor. Mouse kullanabiliyorum fakat masaüstündeki bir dosyayi acsamda onun icindeki bi dosyayi acamiyorum, secmiyor, tutmuyor... ama onu da sag tiklayarak yan sekmede acabiliyorum veya kopyalayabiliyorum.
Güncellemeyi niye yapti kendi kendine bilmiyorum  ama yarida kalmasiyla ilgili birseyler oldu sanirim. En az 6-7 defa acip kapattim hicbisey degismedi. Güncelleme bildirimi bile her acilisinda tekrar geldi. Bazen tam oturum acma sifresini yazarken kendi kendine tekrar yeniden baslatti falan... ama hic birsey degismedi.
Nasil düzeltebilirim? Yardimci olabilirseniz sevinirim.
22 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde Glcn Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Son sağlam Time Machine yedeğinizden geri dönün.
22 Aralık 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Time maschine daha once kullanmadim, ama su anki haliyle girip baktigimda hic bir islem yapamadim secmedi yine. Acilista cmd+R yapinca cikan seceneklerden birinde timemaschine yedeklemesine sahipsiniz yaziyordu ama ne kadar eski bir yedekleme; icindekiler silinir mi diye bir sey yapmadim. Bir de macOS i yeniden yukle secenegi vardi, onu sectim ama daha uzunca bi sure devam edicek sanirim. Herhangi bir cozum olur mu bilmiyorum. baska oneriniz var mi acaba?

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
28 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde arminvanbuuren Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde directorsim Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde Baris636 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
2 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde coco123 Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,855 kullanıcı

...