settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Disk izlencesi SSD'yi silmiyor?

0 oy
Bilgisayarimin hafızası kendi kendine doluyor ve artık boş yer kalmadı. Daha öncede başıma gelmisti yapmistim. Burda yer alan her turlu yöntemi denedim, whatsize 'in suresi dolduğu için aktivasyon istiyor maalesef. Temiz kurulum yaparak kurtulmak istiyorum ama disk izlencesinden SSD'yi silmeye calistigimda hata veriyor. macOS'u yeniden yükle dediğim zaman da yükleme ekranında kullandığım SSD görünmüyor. Ne yapacağımi şaşırdım, Temiz kurulum için bir yöntem var mıdır? Sadece win yüklemeye dahi raziyim
10 Ekim 2016 Burakdeniz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy

disk izlencesinden SSD'yi silmeye calistigimda hata veriyor

Ne hatası veriyor?

10 Ekim 2016 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
hocam recovery ile internet üzerinden leopardi kurup, sierra'ya yükselttim. Ama sorunum hala devam ediyor. Flash biçimlendirmek istediğimde böyle bi sorun aliyorum
http://i.hizliresim.com/Wbl51q.jpg
hocam recovery ile internet üzerinden leopardi kurup, sierra'ya yükselttim. Ama sorunum hala devam ediyor. Flash biçimlendirmek istediğimde böyle bi sorun aliyorum
http://i.hizliresim.com/Wbl51q.jpg

Birde DiskMaker yardımıyla macOS yükleme diski oluştururkende benzer bir sorun aliyorum, yükleme diskini tamamlamiyor. Acaba SSD'de bir sorun olabilir mi?
Leopardı kurup Sierraya hangi disk üzerinde yükselttiniz? DiskMaker ile yükleme diskini hangi diskin üzerinde oluşturmaya çalışıyorsunuz? SSD nin sitesinden firmware update olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
Hocam DiskMaker ile yükleme diski oluştururken hata aldığım için,  direk Sierra'nın setup dosyasına çift tıklayarak yükselttim.
Nerdeyse 1 yıldır Samsung 850 EVO SSD disk takılı, tüm işlemleri yine bu disk üzerinden yapıyorum,  Ama internet sitesinde herhangi bir firmware göremiyorum. Daha doğrusu bu modelle ilgili hiçbir şey yok.  Önceden tıkır tıkır çalışıyordu, yanlışlıkla mackeeper uygulamasını yükledim ve sanırım o günden beri bilgisayar sapıttı.
Ayrıyeten depolama alanına baktığım zaman, sürekli "silinebilir alan" diye bir şey var.Önceden böyle birşey yoktu hocam, ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

http://i.hizliresim.com/ErQWjZ.png
Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz ve bunu yapmaya çalışırken hangi hatayı alıyorsunuz, ekran görüntülerini yükleyebilir misiniz?

Tekrar soruyorum: Leopardı kurup Sierraya hangi disk üzerinde yükselttiniz? DiskMaker ile yükleme diskini hangi diskin üzerinde oluşturmaya çalışıyorsunuz?
Hocam derdimi en baştan anlatayım, yazının sonunda gerekli resimleri yukleyecegim.

Gayet performanslı bir şekilde çalışırken, yanlışlıkla mackeeper kuruldu. O günden sonra bilgisayar kasmaya başladı. Sierra guncellemesi gelince, flash disk'e yükleme diskini oluşturmak istedim ancak flashi bicimlendirmek istediğimde 1. Resimdeki hatayı aldım. Biçimlendirmeden direk Diskmaker üzerinden flash disk'e yükleme diskini olusturmak istediğimde ise işlem başarısız hatasını aldım.
Virüs girdiğini dusundugum için temiz kurulum olsun diye internet recovery ile sıfırladim ve leopard kuruldu.
Bu kurulumdan sonra tekrar DiskMaker'dan yükleme diskini oluşturmak istediğimde yine aynı hatayı aldığım için mecburen direk Sierra setup dosyasına çift tıklayarak sistemi yükselttim.
Hala bilgisayarda hiç bir flashi bicimlendiremiyorum. Depolama alanına baktığımda parantez içinde "silinebilir alan" yazan bir bölüm var, sanırım arka planda sistemi dolduran birşeyler var (2. Resim) hala sistemin içinde bi zararlı yazılımın olduğunu ve silinmediğini  dusunuyorum..

Ne yapmak istediğime gelince, sistemi tamamen sifirlayip temizlemek istiyorum. Hatta küçük bi alanda macos kalsın, sistemin çoğunluğunda Windows kullanmaya bile raziyim. Ama sistem bu haldeyken Windows yuklemek bilgisayarı iyice içinden çıkılmaz bir hale sokar. Bu SSD yi tamamen temizlemenin bir yolu yok mudur?

1. RESİM: http://i.hizliresim.com/vXY7Rp.png

2. RESİM:  http://i.hizliresim.com/ErQWjZ.png
Toshiba ne tür bir disk? USB memory mi, HDD mi (ki öyle görünüyor) kapasitesi ne? Harici bir disk mi?  DiskMaker ile USB Memory stick kullanın boyutu 8 veya 16 GB olsun.
Hayır, 8 GB'lık USB disk zaten
O USB stick problemli olabilir, farklı bir tane ile deneyin.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap
15 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde ADIGATOR Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
31 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde darkstyle Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde duwayn Deneyimli (5,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ağustos 2015 woquex Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde berkaykrx Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde wique Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde aliboduroglu Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,339 soru

22,756 cevap

15,870 yorum

70,866 kullanıcı

...