settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Apple ID ve password bilgilerim hatalı uyarısı veriyor, nasıl sıfırlayabilirim?

0 oy
MacBook Air bilgisayarımı, satın alırken belirlediğim şifre ve ID ile bilgisayarımı açabiliyorum. Ancak software update için giriş yaptığımda hatalı uyarısı alıyorum. Yeni bir ID oluşturmama rağmen giriş yapamadım. ID bilgilerimi unuttum'a girerek, mail adresimi sordu ve yazdım. Parolamı sıfırlama isteği mailini aldım ancak farklı bir isim ile. Satın alırken soyadımı doğru yazmışlardır ancak herhalde ismimi hatalı yazdılar diye düşündüm ve şifremi sıfırlamak istediğimde, doğrulama kodunu sisteme girerken bu mail adresine ait başka bir Apple ID açılmış uyarısı ile sisteme girişime izin vermedi. Apple ID ve şifreme nasıl ulaşabilirim? Teşekkür ederim şimdiden yanıtlarınız için.
29 Haziran 2016 Pharm_tugce Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap

Bilgisayarınız bir iCloud hesabını kullanacak şekilde ayarlanmışsa bu hesapla ilgili ayrıntılara ulaşmak ve parola değiştirmek için;

Sistem Tercihleri > iCloud > Hesap Ayrıntıları > Güvenlik  sıralamasını takip edebilirsiniz bu sayede kullanılan Apple ID'yi görme şansınız var.

Anladığım kadarıyla bilgisayarı açmak için ikicil bir parola oluşturmuşsunuz veya bilgisayarınız alınırken bu şekilde ayarlanmış yani bilgisayarınızı açmak için kullandığınız parolanız Apple ID parolanızdan farklı olabilir.

Bir iCloud hesabı tanımlanmamışsa App Store'ı çalıştırıp üst menüden mağaza bağlantısına tıklayarak hesabımı görüntüle diyerek kayıtlı Apple ID'nin ne olduğunu görebilirsiniz.

Bir ihtimal farklı bir Apple ID kullanılarak bilgisayarınıza yüklediğiniz br uygulama varsa o uygulamaya ait olan güncelleme için ilgili uygulamanın yüklenmiş olduğu Apple ID'yı soruyor ve bu yüzden parola hatası alıyor olabilirsiniz.

(yani app store'de aktif olan hesabınız [email protected]'dur ama güncelleme isteyen uygulama [email protected] gibi farklı bir hesap kullanılarak yüklenmiştir.)

 

www.icloud.com adresine giriş yapmayı denediğiniz zaman ID ve parolanıza giriş yapabiliyor bir problemle karşılaşmıyorsanız güncelleme için verdiği hata hesap uyuşmazlığıdır, www.icloud.com adresine giriş yapmayı deneyin.

 

parola sıfırlama işlemini bu bağlantıdan yaptığınızı varsayıyorum; ilgili bağlantıdan bu işlemi yapmaya çalışırken karşılaştığınız sıkıntının ekran görüntüsünü paylaşabilirseniz daha sağlıklı yönlendirme yapabiliriz.

ekran görüntüsü almak için cmd+shift+3 tuşlarına sırayla basın.

 

 

29 Haziran 2016 denizayten Deneyimli (4,220 puan) tarafından cevaplandı
29 Haziran 2016 cüneyt tarafından seçilmiş
Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Dediğiniz gibi Apple ID bilgimi icloud da bulmaya çalışırken başkası ile bilmeden ortak kullandığım Apple ID'imin güvenlik nedeniyle kilitli olduğu bilgisini buldum. Kilidi kaldırarak başka bir mail adresi ile Apple ID'mi ve şifremi belirledim. Bu bilgiler doğrultusunda verilerime ulaştım. Çalınmış olduğunu düşündüğüm ve başkası tarafından doldurulmuş bilgileri düzenleyerek kendi bilgilerimi güncelledim. Software update işlemi için Apple ID ve şifremi kabul etti. Şu an için bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Sizce önceden oluşturduğum Apple ID'yi deactive etmem gerekir mi?
Yeni oluşturduğunuz ve şifresini kimseyle paylaşmadığınız ID'nizi kullanıyorsanız güvendesiniz. Bahsettiğiniz diğer ID için güvenlik soruları ve ikincil posta adresi dahil bu bilgileri sadece sizin erişiminiz olacak şekilde güncellediyseniz ID'yi deactive etmenize gerek yok.

ama ilgili diğer ID'ye başka kişilerin erişimi olacağını düşünüyorsanız evet pasif duruma getirin.

Daha fazla güvenlik için Sistem Tercihleri > Güvenlik > FileVault ve Sistem Tercihleri > Güvenlik > Güvenlik Duvarı adımlarını izleyiniz.
Çok teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
20 Haziran 2017 Diğer kategorisinde sibel Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1 Şubat 2022 iCloud kategorisinde bme Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
24 Nisan 2015 iCloud kategorisinde skapicioglu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
10 Ağustos 2013 Mac Ailesi kategorisinde Çatal Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde Graphiqer Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
22 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde elcink Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde Cumhur70 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,848 kullanıcı

...