settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Eski İphone dan Apple kimliğimi silemiyorum!!!

0 oy
Merhaba, yeni bir iphone 6 plus aldım eski telefonum iphone 4s 'i de anneme verdim kartını taktık çalışıyor. Ancak eski teli vermeden önce apple kimliğimden çıkmayı unuttuğumdan şimdi hem yeni telde hem eski telde aynı anda apple kimliğim açık. eskisinden rehberden bir kayıt silinince benimkindenn de siliniyo yani teller paralel gibi oldu.

Bende icloud.com dan girerek tüm aygıtları kaldırdım. Bunun sonucu benim teldeki kimlikte kapandı fakat halen eski 4s deki kimliği kaldıramıyorum (icloud.com da aygıtlarda görünmemesine rağmen). "İtunes sunucuya bağlanamıyor" gibi bir hata veriyor. Bu konuda yardım rica ediyorum. Nette de araştırdım biraz ikinci el çalıntı olma riskine karşı falan yazıyor anlamadım .

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..
23 Mayıs 2016 iPhone / iPad kategorisinde Helvacızade Yardımcı (1,140 puan) tarafından soruldu
24 Mayıs 2016 erkam tarafından yeniden etikenlendirildi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz durumu, şu şekilde çözebilirsiniz.

Öncelikle iPhone'umuza gelelim. Ve Ayarlar menüsüne erişelim. Az aşağı inelim ve iCloud seçeneğini bulalım. Dokunalım ve ardından, beliren ekranda en alta inelim. Ve kırmızı bir biçimde Çıkış Yap düğmesini bulalım, dokunalım. Bu yöntem ile, iCloud hesabınızı çıkarabilirsiniz.

Ancak buna rağmen iCloud'dan ayrılamıyorsanız, bilgime dayanarak söylüyorum. Tek seçeneğiniz, iPhone ayarlarını sıfırlamak olacaktır. Bunu yapmak içinde, Ayarlar menüsünü tekrar bulalım. Daha sonra da Genel seçeneğini bulup, dokunalım. Ve en aşağıya inelim. Orada, Sıfırla seçeneğini bulalım. Dokunalım. Ardından, Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine dokunup, (varsa parolanız) parolanızı girip, devam edelim. Ayarlarmızı bu şekilde varsayılana çevirebilirsiniz.

Ancak (düşük bir ihtimalle) bunda da halen sonuç alamıyorsanız, tekrar bilgime dayanarak söylüyorum, yapmanız gereken 2 seçenek vardır. Lakin, bu 2 seçenekte telefonunuzu tamamen sıfırlayacaktır. Hiçbir uygulama kalmayacaktır. Ve ayarlarınız ile birlikte iOS sistemi de tamamen baştan biçimlendirilecektir.

  1. Sıfırlama ayarlarından, Tüm İçerikleri ve Ayarları Silmek: Bunu yapmak için, Ayarlar menüsünden, Genel seçeneğine girelim ve ardından en aşağı kısma inelim ve Sıfırla seçeneğine erişelim. Dokunalım ve Tüm İçerikleri ve Ayarları Sile dokunalım. Ardından, (varsa parolanız) parolamızı girelim ve devam edelim.
  2. iTunes'u kullanarak iOS'u indirerek Telefonu Biçimlendirmek (Formatlamak): Bu işlem OS X işletim sistemini gerektirebilir. iTunes uygulamasını bulalım ve açalım. Telefonla, Mac bilgisayarımızı bağlayalım (Ara kablo gerekecektir: Şarj aletinin ucundaki fişi çıkartın ve USB kısmını Mac bilgisayarınıza, Şarj Ucunuda iPhone'unuza takarak Ara Kablo olarak kullanabilirsiniz.). Bağladıktan hemen sonrasında, iTunes uygulamamızı penceresini açalım. Hiçbir yere ellemeden, Telefonumuza erişelim, Açma-Kapatma-Uyku düğmesi ile birlikte Ana Ekran düğmesine aynı anda basalım, 5 ila 10 saniye aralığında, basılı tutalım ve ardından Apple logosu görünecektir. Apple logosu görününce, elinizi düğmelerden çekmeyiniz. Aydından iTunes logosu görünecektir. Logo görününce, elimizi düğmelerden çekebiliriz. Şimdi dönelim Mac'imize. Macimizde, iTunes penceremize gelelim. Eğer bizden parola gibi bir şey isterse, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur, direk Sürdür düğmesine basalım ve devam edelim. Ardından bir mesaj karşımıza çıkacaktır. (İlgili mesaj tam aklımda değil, kusura bakmayın.) Ancak mesajda, kurtarma ile ilgili bir metin içerebilir, Geri Yükle düğmesi görünüyorsa, basalım. Görünmüyorsa, bu işlemleri tekrar etmelisiniz. Bastıktan sonra, iOS'u internetten indirecektir. Toplam boyutu 1.5 ila 2.0 GB (Gigabyte) aralığındadır. İndirene kadar bekleyiniz, ancak eğer indirme işleminiz 15 dakikadan uzun sürerse, telefonunuz kurtarma modundan çıkacaktır. Bu nedenle, telefonu kurtarma modunda yeniden başlatmalısınız. Yani iTunes Logosunu tekrar görüntüleyerek, kurtarma modunda başlatmış olacaksınız. Bunun nasıl yapılacağı ise, yukarıda zaten yazmakta. İndirme tamamlanınca, hiçbir şeye karışmıyoruz, öncelikle telefonunuzda kurulu olan iOS'u çıkartacak ve yerine mevcut indirilen iOS'u yerleştirerek, sıfırdan kurulum yapabileceğiz.

Anlamadığınız yerler var ise, sorabilirsiniz. Kolay gelsin diyorum.

23 Mayıs 2016 Morphiza Yardımcı (630 puan) tarafından cevaplandı
24 Mayıs 2016 Helvacızade tarafından seçilmiş
0 oy
Öncelikle ilginize çok tşk ederim. "iTunes'u kullanarak iOS'u indirerek Telefonu Biçimlendirmek (Formatlamak)" harici diğer tüm yazdığınız yöntemlerde maalesef ki başarısız oldum. Şöyle ki "sıfırlama" seçeneklerinde de doğrudan "sunucuya bağlanılamıyor" hatasını vermeye devam ediyor. 
 
Ancak son yazdığınız "İos indirerek.." seçeneğini bu akşam Macbook umdan deneyeceğim. İOs kaldırarak işlem yapmak çok mantıklı gibi görüünüyor. Sizi mutlaka bilgilendireceğim. 
 
Detaylı bilgi ve yardımlarınız için çok çok teşekkürler.  
24 Mayıs 2016 Helvacızade Yardımcı (1,140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap
0 oy
3 cevap
1 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde Gamze ÖZDEMİR Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Kasım 2017 iCloud kategorisinde gnngr Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde muhlis35 Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Kasım 2013 Mac Ailesi kategorisinde ahmed Yardımcı (900 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
4 Şubat 2013 Diğer kategorisinde onursancmis35 Yeni Kullanıcı (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Ocak 2015 iPhone / iPad kategorisinde selimaltan Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,848 kullanıcı

...