settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook harddisk değişimi ?

0 oy
Merhabalar

Macbook pro 13 inc retina ekran kullanıcısıyım. Bir gün cihazım açılmamaya ve ekranda sadece soru işareti göstermeye başladı. Apple a gittim ve harddiskimin arızalandıgını garantısının gectıgı ıcın degısımının 1800 tl karsılıgında olacagını soyledıler. Bana daha makul bir çözüm yolu önerebilir misiniz ?
19 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde tybozkurt Yardımcı (720 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
yani dışarıdan getirttirip kendim mi takmalıyım ? tam anlayamadım
19 Şubat 2016 tybozkurt Yardımcı (720 puan) tarafından cevaplandı
zor bir işlem değil, kendinizin yapabileceği bir işlem, istediğiniz ssd'yi, harddisk'i alıp takabilirsiniz. apple'ın 1800 lira fiyat verdiği harddisk nedir, kaçlıktır bilmiyorum ama fiyat çok yüksek.
macbookun 2013 sonu serisinden var bende. appleın özel olduğunu girişinin farklı oldugunu falan okumustum boyle bır durum var mı ?
bugün birkaç bu konuda tamir yapan yere sordum. Orjinal apple'ın ssd leri olduğunu ve fiyatının 1500 civarına geleceğini öğrendim.Onların ssd leri özel falan dediler. Ne yapmam gerekiyor benim?
Evet bana da öyle demişlerdi, içinden çıkan normal Hitacti'ydi. Sizi yanlış yönlendirmek istemem, ama ben kendim takmayı tercih ettim hem istediğim ssd'yi kullandım hem de neredeyse 3'te 1 fiyata hallettim, bir çok arkadaşıma da aynı yöntemi uygulattım kendim taktım. Sonuç olarak sizin kararınız. Ama Apple özel Ssd diye bir şey yok.
özel mesajlara bakıyor musunuz ?
Merhabalar
Biraz rahatsız ediyor gibi hissediyorum fakat çok zor durumdayım . Harddisk değişimi ile ilgili postta bana cevap vermişsiniz zaten. Oradan uzatmak istemedim. Durumum özetle şu :

Macbook'uma kola döküldü. Kapatıp ters çevirip kolayı tahliye etmeye çalıştım. Bi süre sonra açmayı denedim fakat cihaz açılıp elma simgesi gelmedi ve soru işareti şeklinde bir simge geldi. Apple store a gittim sıvı olayını söylemedim. Bir kablo takıp test etti ve harddiski hiç görmediğini ve değişmesi gerektiğinin muhtemel olduğunu söyledi. 1800 tl ücret çıkardı. Ben de teknik ekibe göndermeden geri aldım cihazımı. Sıvı başka yerlere sızıp daha fazla tahribata sebep olmuş olabilir mi ? harddisk hasarından ayrı olarak ayrıca giriş bölgesine ya da başka sıkıntılara sebep olmuş olabilir mi ? Son olarak şöyle bir yol izlemeye karar verdim. Tekrar apple store a döneceğim ve teknik servise yönlendireceğim. Arızayı tam anlamıyla öğrenip parça değişimini kendi imkanlarımla yapmaya çalışacağım. Siz ne diyorsunuz bir akıl verebilir misiniz ?
Bunu bilsem kendiniz yapın asla demezdim, kola hem şekerli hem yapışkan bir madde, hiç bir şeyi kendiniz yapmaya çalışmayın ve acilen servisine götürün, ben başka bir çözüm asla önermem.
Merhabalar
Bugün söylediğiniz gibi apple a gittim. içini açtı ve hardiskimin sıvıdan dolayı çalışmadığını ve anakartta da leke olduğunu söyledi. Fakat anakartım çalışıyormuş. Eğer verirsen ikisini de değiştirmek zorunda olacaksın dedi. Biraz samimi konuşunca bana söylediği şey şu oldu : Anakartında sıkıntı olmaz boşuna değiştirmiş olacaksın dedi. Git dışarıda değiştir ssd yi dedi. Late 2013 cihazlarla ilgili soruları karıştırdım piyasada olmadığını özel olduğunu falan yazmışlar. Bana late 2013 pro retina cihaz için tükiyeden alabileceğim ssd tavsiye eder misiniz ?
samsung evo serisi ve kingston hyper x serilerini tavsiye ederim, geçmiş olsun ayrıca.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
16 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde rosaweltall Yardımcı (1,240 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Nisan 2018 Mac Ailesi kategorisinde mylo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
29 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde alptekinenes Yardımcı (1,190 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
26 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde Mustafaydogdu Yardımcı (890 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
11 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde gizemonder Deneyimli (3,910 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
31 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde serhan613461 Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
4 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde omerfb Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde Clumsycoder Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,228 kullanıcı

...