settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Parallel Windows'ta C: deki boş alanımı kullandırmıyor

0 oy
Macbook Air'a Parallel programı ile windows 7 yükledim. 64Gb ayırdığım Windows C: sabit diskimde 45Gb boş alan gözüküyor ancak Mac tarafında toplam 120Gb alanın 12Gb'ı boş gözüküyor. Windows C: de bulunan boş alanı ayırıp E: yeni birimi olarak tanımlayabiliyorum fakat yine Mac tarafında kullanamıyorum. Bu alanı mac tarafında nasıl kullanabilirim?
26 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde yigitbasturk Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Parallels Desktop uygulaması diski bölmez, aynı disk üzerinde bir sanal makine yaratır onu kullanır. Sanal makineye yer ayırırken genişleyebilir boyut seçtiyseniz en başta 64 gb yer ayırmaz, yer gerektikçe genişletir. Belgeler klasörünüzün içindeki Parallels klasöründeki Windows dosyasının boyutundan anlaşılır.
26 Ağustos 2015 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Söylediğiniz gibi sanal makineye yer ayırırken genişleyebilir boyut seçmemişim, o sebeple 64 gb yer ayırmış. Parallels klasöründeki Windows dosyasının boyutu 15,9 gb. Şuanda kullanamadığım alanı tekrar macbook ta kullanılabilir yapmam için bir yol var mıdır acaba?
Parallels klasöründeki Windows dosyasının boyutu 15,9 gb olduğuna göre 64 gb ayırmamış demek ki. Kullanılmayan bir alan yok. (aynı konu ile ilgili yeni soru açmayın, yorum olarak devam edin)
Peki Windows üzerinden Bilgisayarım, C: diskine baktığımda boş alan gözükmesinin sebebi nedir? Aynı alan Mac tarafındaki depolama alanında gözükmüyor.
Önceden de söylediğim gibi, Parallels Desktop, diski Winows'a 64 Gb olarak gösterir ama fiziki yer ayırmaz. Yer gerektikçe boyutu büyütür. Bu da bir avantajdır. Boş alan boş yere diskinizde yer kaplamamış olur.
Yani Windows üzerinden baktığımda boş ve kullanılabilir olarak görünen alan aslında dolu ve kullanılamaz, böyle gözükmesinin sebebi ise yazılımsal bir hata olsa gerek
Tam tersi, yazılımsal bir güzellik. Hiç kullanmayacağınız bir alanın diskiniz üzerinde boş yere yer kaplamasını mı isterdiniz? Bootcamp kullansaydınız bootcamp için ayırdığınız bölüntü kadar (kullanmasanız bile yer gidecekti diskinizden) Parallels ise şöyle diyor: "Windows için en fazla 64 Gb kullanabilirsin. Ama ben bu alanın tamamı için senin diskinden yer ayırmayacağım, sen kullandıkça büyüteceğim. Böylece kullanmadığın alan için senin diskinden yer azalmayacak."
Yani Windows için maksimum 64 gb kullanabilirim, 16 gb kullanmışım yani 48 gb daha kullanma hakkım var bu yüzden C: de 48 gb boş alan varmış gibi gösteriyor. Halbuki o alanı Mac tarafında gerçekte kullandığım için aslında öyle bir alanım yok. Sadece bilgi amaçlı eğer diskim de kullanılmamış yerim olsaydı 48 gb daha Windows için kullanabileceğimi söylüyor. Eğer böyleyse dosya silmekten başka çare kalmıyor. Size de teşekkür ederim yardımızın için.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
23 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde Emre.Erdemir Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
0 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
7 Ocak 2014 Diğer kategorisinde mmuratbilir Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Temmuz 2013 Mac Ailesi kategorisinde dyr47 Yeni Kullanıcı (350 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,806 kullanıcı

...