settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro'da Kulaklık Takınca Otomatik Ses Kısılma Sorunu

0 oy
Merhaba arkadaşlar.
Retina Macbook Pro 13" 2014 modeli + Yosemite en son sürümü kullanmaktayım.
Dün teamviewer lazım olduğu için kurdum ve kaldırdım. Bu işlemi yaptıktan sonra iphone earpods kulaklığımı taktığım zaman, takar takmaz 1 saniye ses yüksek sonra kücük bir düsme oluyor kendiliğinden.
Daha önce hatırladığım kadarıyla böyle bir sorun yoktu şimdi oluştu. Time Machine yedeklerinden başka güne tekrardan geri aldım sistemi olmadı.
Sıfırdan internet üzerinden recovery ile sıfırdan kurdum yine olmadı sorun hala devam ediyor.
Şimdi rMBP kullanan arkadaşlardan ricam , bir deneme yapabilir mi benim gibi.
 
Kulaklığı takmadan önce cihaza , bir müzik açın ve kulaklığı takın kulaklığınıza ve sonra, ses 1 saniyelik yüksek gelip düşüyor mu.
 
Dünden 3 kere formatladım makinayı sırf bu yüzden :( Yardımlarınızı bekliyorum...
 
Not 1: NVram (Pram) sıfırlamasıda denedim yine olmadı :(
Not 2 : Farklı kulaklıklar ile denedim yine aynı şeyi yapıyor :(

Acaba sorun mu var yoksa normalde de böyle de benmi yeni farkettim bu durumu. Cevaplarınızı bekliyorum..
4 Mayıs 2015 Mac Ailesi kategorisinde karamelek Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
Normaldir. Kulaklık takılınca ses düzeyi otomatik olarak yaklaşık %60 seviyesine iner. Kulaklarınızı yüksek sesten korumak için bir önlemdir bu. Bu seviyeyi kendi zevkinize göre, kulaklık takılıyken ses tercihlerinden ayarlayabilirsiniz.
4 Mayıs 2015 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Cevap için teşekkür ederim hocam. Fakat ben o ses tercihleri kısmında en son ayarada alsam ilk taktığım 1 saniyelik ses tonunu yakalayamıyorum. Ben kulağımı korusun falan istemiyorum. Ses neyse onu almak istiyorum. Bu konuda yazılımsal olarak bir çözüm bulabiliyor muyuz acaba ?
Kulaklığı taktınız, ses tercihlerini açtınız, sesi en son (%100) seviyesine getirip orada bıraktınız. Bu durumda kulaklığı çıkarıp tekrar taktığınızda ses bir saniye sonra düşüyor mu? (menü çubuğundaki hoparlör simgesindeki ses dalgaları azalıyor mu) yoksa, kulaklığı taktığınızda bir saniye normalden daha yüksek bir ses gelip daha sonra normale mi dönüyor?
Şöyle hocam. Kulaklığı takıyorum. Sesi %100 yapıyorum. Sonra tekrar kulaklığı çıkarıp takınca 1 saniye kadar ses biraz daha yüksek gelip sonra anında azalıyor.
Yukarıdaki ses simgesinde azalma olmuyor yani orası zaten %100de kalmış oluyor.

Yani 1 saniye kadar normalden yüksek çıkıyor(bana kalsa normal ses o seviye) sonra biraz kısık gibi çıkıyor. Yada bana kulaklık sesi az gibi geliyor. Normal bir durummudur bu acaba ?
Çevremde kimsede Macbook yok. Olsa gidip bizzat karşılaştırırdım aletleri  :(
Ses tercihlerindeki kulaklık ses seviyesi ne olursa olsun, kulaklığın ilk takıldığındaki bir saniyelik yüksek ses bence normal değil. Bende, kulaklık takıldıktan sonra kulaklığa gelen ses şiddetinde bir değişiklik olmuyor. Aynı durumu birkaç kişi deneyip yazabilirse faydalı olur.
Aynen üstadım ya. Keşke aynı cihaza sahip olan birileri deneyipte burdan sonucu bildirse .

Peki telefonla yardım alabilir miyim acaba Apple Teknik servisten. Aleti sırf bu yüzden garanti servise göndermek istemiyorum zira :(
retina 15" pro kullanıyorum AKG K450 kullıklıkla aynı sıkıntıyı yapıyor farklı bir kulaklık taktığımda olmuyor yada kulaklığımı windows tabanlı bir makinaya taktığımda olmuyor macbook da yapıyor iphone da aynısını yapıyor ses seviye görselleri düşmediği halde bir saniye sonra ses otomatik olarak kısılıyor macbook da farkettikten sonra telefonumda denedim ondada var aynısı çözemedim ben işi başka kulaklık almaya kadar taşıdım zira farklı kulaklıklarla denediğimde öyle bir sıkıntı yapmıyor çözemezsem ebay dan evo zxr alıcam bir tane
0 oy
Aynı Sorunu Ben de Yaşıyorum

Bahsettiğin ses sorununu şu şekilde yaşıyorum. Macbook Pro mid 2015 benim, ses ve mic tek jack çıkışında bulunuyor. Eski modellerde ayrı ayrı olanlarda sorun olmuyor. Bu nedenle taktığım çeşitli kulaklılarla deneme yaptım. Kulaklıkta eğer mikrofon var ise bu sorunu yaşadım. Mikrofonsuz kulaklıklarda yaşamadım. Sonyden jabraya marshalldan pioneera kadar çok çeşitli markaları farklı mağazalarda çok çeşitli farklı teşhir ürünlerde denedim. Özellikle bir ürünü bluetooth ve kablo ile veya sadece kablo ile önce ipod nano 3. jenerasyon, sonra iphone4s ve macde denedim. Geldiğim sonuç sadece tek bir üründe sorun yaşamadım. Güvenemediğim bir markaydı almadım. Araştırmam için daha detaylı bilgi isteyen olursa iletişime geçebilirim. Burayı daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Eğer kulaklık konusunda bana yardımcı olan biri olursa günde 10 vakit dua edeceğim. :P sevgiler saygılar.
6 Nisan 2016 BKaradeniz Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
25 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde ogundoganuzel123 Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
23 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde wolf30 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde mertcanteke Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
4 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde omuryuksel Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde californianroll Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
10 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde kalaycienes Yardımcı (1,430 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
18 Ocak 2018 Mac Ailesi kategorisinde sanane3327 Yardımcı (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde andalucia Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
28 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde real4rd4 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,806 kullanıcı

...