settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mimarlar için Macbook Pro Önerisi ?

0 oy
Merhabalar,
Macbook pro almak istiyorum ama konuyla ilgili bazı şüphelerim bulunmaktadır. Öncelikle, MBP en yüksek versiyonu olan harici ekran kartlı modelini almayı düşünüyorum. Kullanacağım programların bir çoğu mac platformunda bulunmaktadır. Benim endişelendiğim konu ise render alırken çıkabilecek sorunlar tabi ki bir masaüstü bilgisayar performansı beklemiyorum. Render alma sırasında çoğu program işlemci ve ram üstünden render aldığı için pek sorun çıkacağını sanmıyorum fakat render almaya başlayana kadar geçen sürede programa eklediğimiz her parçada ekran kartına yük bindiriyor. Gt 750m performansını öğrenmek istiyorum açıkcası konuyla ilgili bilgi verebileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.
8 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde architectcaglar Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
Eğer çizim ve render işi için kullanacaksanız dell'in yeni çıkacak olan precision m3800 modelini almanız daha iyi olur.

 

http://m.webtekno.com/laptop/precision-m3800-h5101.html

burada da haberi var. Gt ekran kartları genelde oyunlarda iyidir. Bunda ise quadro ekran kartı var. Bu nvidia'nın render vs işler yapanlar için geliştirdiği bir ekran kartı.
8 Şubat 2015 lalalabo Yardımcı (1,460 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. MSI workstation modelleri ve GT72 Dominator modelinin altyapısı beni cezbediyordu. Gönderdiğiniz modelde macbook pro sadeliğinde ve güzelliğinde görünüyor. Fiyat olarak da 7400 TL gibi bir fiyat gördüm biraz önce bir site de 1920*1080 çözünürlükte, GT72 Dominator'da GTX 980M 8 GB 'lık bir ekran kartı performansı sunuyor diğer bir taraftan GS60 yada GS70 serisinden GTX 970M 3GB olarak sunulan modelleri mevcut benim çekincem bundan iki sene sonra windows bana sıkıntı çıkarmasıdır. Mac'lerin genel olarak stabil bir kullanım sunduğunu ve windows'lara göre daha uzun süre kullanıldığını okudum bir kaç yerden, diğer bir taraftan MSI çıkardığı yeni bir özellikle ekran kartının değiştirilmesine izin verilen bir sistem geliştirmişler ve belli bir süre sonra bilgisayarı upgrade etme şansını sağlıyor ama gerek görüntüsü, gerekse taşınabilirliği konusunda macbook yanına bile yaklaşamıyor. Bizim işimizin diğer bir tarafı ise görsellik yeri geliyor görüşmelere gittiğimizde sadece laptop götürüyoruz ve bu sürede en iyi görüntüyü muşteriye göstermemiz gerekiyor bu anlamda macbook hepsine fark atıyor.
8 Şubat 2015 architectcaglar Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından cevaplandı
bence gt 750m li macbook pro işinizi görür.
Biraz geç cevap veriyorum.  Bu yazım tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Nvidia markasında gtx genel anlamda oyunlarda başarılıdır. Gb vs bakmayın. Bu tamamen işlemci mimarisi gereği. Qudro serisi ise iş içindir. Render gs işlerede performansı gtx ten kat kat fazladır. Windows, mac os x e göre biraz sorunludur ama mac cihazlar içinde de quasrolu sistem yok.
Eğer amacınız ileriye dönük bir sistem almak ise-parça değiştirme veya yükseltme gibi- o paraya çok iyi quadrolu sistem ve tablet(veya notebook) almanızı öneririm. Ama mimarlık öğrenci iseniz veya bilgisayarınızı yanınızda götürmel durumunda iseniz ya macbook ya da dell. Msı,ın söylesiğiniz modeleri oyuncular için. Onlar hem kendileri ağır hem de tuğla gibi bir şarj cihazları var. Taşınması sıkıntın yaratır. O yüzden alacağınız bilgisayarın hem ağırlığına bakın hem de yanında taşıyacağınız aksesuarların ağırlığına bakın.
Yorumlarınıza tamamen katılıyorum. MSI workstation modellerine de baktım ama dediğiniz gibi tuğla gibi bilgisayarlar quadro ekran kartının render vs işleri için uygun olduğu ve mimarisinin tamamen bu iş için kullanıldığını biliyorum fakat doğru düzgün bir bilgisayar içinde bulunması çok güç oluyor. İleri de toplayacağım bir masaüstü bilgisayarda o performansı alman daha iyi olacak gibi yorumlarınız için çok teşekkür ederim. "Dell 3800m"  kafamı çok fena karıştırmış durumda ince ve çok hoş bir laptop fiyatına göre özellikle 4k görüntü kalitesinde olan versiyonu 9bin tl gibi bir fiyata çıkıyor öyle olunca da quadro k1100 fiyatına göre ne kadar yeterlidir onu düşünüyorum.
4k (kendi düşüncem) daha geçilmemesi gereken bir ekran çözünürlüğü. 2k bile yeterlidir bıradan sonrası size kalmış.
Lenovo Y7070 yada Lenova Y50-70 sizce nasıl ?
Bilgisayar olarak ikisi de iyi.  7070 17 inç olduğu için büyük ve ekran çözünürlüğü yüksek ama büyüklük taşınabilirliği etkiler. Siz bu ikisinden birini alacaksanız önce görün. Boyutuna vs bakın sonra karar verin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
6 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde Dark18 Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
7 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde ErsinMaral Yardımcı (1,670 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Mart 2016 Proton Yardımcı (1,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
21 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde erendincer Yardımcı (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,886 kullanıcı

...