settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

çaylağa yardım etmek/yönlendirmek isteyen?

0 oy
arkadaşlar merhaba. yılların windows kullanıcı olarak mac'e geçmeyi düşünüyorum fakat kafamda birtakım sorular var. bilen anlayan cevaplayabilirse gerçekten çok müteşekkir olacağım.
öncelikle bilgisayarı ne amaçla kullanıcağımı söyleyeyim:
1)freelancer çevirmenim. bu yüzden microsoft office programları ve trados programı benim için çok önemli. ne yazık ki trados konusunda yapılabilecek bişey olmadığının farkındayım. mecbur bootcamp aracılığıyla windows yüklemek durumundayım. trados 2014 kullanıyorum şuanda. her ne kadar çok kompleks bir programa benzemese de, şuanki bilgisayarımda bu programı ve chrome aynı anda çalıştırdığımda gerçekten bilgisayarım çok kasıyor. (şuanki bilgisayarım samsung np530u4c).
2)bunun dışında günlük bir kullanıcıyım. (müzik&film&internet)
3)bilgisayarımı tv'e bağlamak benim için çok önemli. hdmi gerekli o yüzden.
4)internet download manager. bu veya bunun değişik bir varyasyonu benim için önemli. genel olarak internet sitelerindeki(herhangi bir site) müzikleri veya videoları yakalayıp indirebilmek.
5)windows bilgisayarım için kullandığım harici harddiskim var ve içinde çok önemli dosyalarım var. bu harici diski mac'tede kullanmaya devam edebiliyor muyum? dosyaları kaybetmeden nasıl kullanılabilir hale getirebilirim?
6)bu konuda biraz cahilim farkındayım ve çok genel bir soru olucak ama, windows üzerinde yapabilip mac üzerinde yapamayacağım veya yapmak için ekstra çabalar sarf etmem gereken ne var? (hem donanımsal hem de yazılımsal boyutta)

bu doğrultuda macbook retina 13' 256gb veya macbook air 13' 256gb arasındayım.hangisi daha ziyade işimi görür? gerçekten tavsiye eder misiniz? bu modeller veya hangisi benim için yeterli olur? arşivlememin büyük bir kısmı zaten harici disk üzerinde olucak fakat iki işletim sistemi yüklü olacak sonuçta.. bilemedim.
(teknik bilgilerden pek anlamıyorum açıkçası :(  )
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!
15 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde bggoktas Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Uyumlu programlar ve bootcamp konusunda size birşey diyemem ama ikinci bir windows sistem kuranların herhangi bir kasma yada sorunla karşılaştığını göremedim. hdmi pro modellerde var air de ise ara dönüştürücü ile hdmi bağlantı kurabilirsiniz. internet download manager konusunu bende araştırıyorum ama windows daki gibi bir karşılığını bulamadım. şuan için öyle bi seçenekde yok açıkcası. bu nedenle indiremiyorum bende. Sadece torrent kullanarak sorunumu çözmeye çalışıyorum.

Mac os x yapı itibariyle yaklaşık 15-20 gb yer tutuyor. windows a da 80 gb yer ayırdıgınızı düşünürsek 256 gb size yeterli olacaktır.
15 Eylül 2014 tsimsek Yardımcı (670 puan) tarafından cevaplandı
mozilla firefox kurup flash video downloader eklentisini yuklerseniz internetten istediginiz videoyu indirebilirsiniz.

yada sadece youtube videolari icin:http://www.sihirlielma.com/2012/01/06/mac-youtube-video-indirmek/
+1 oy
Sorularınıza yardımcı olmaya çalışayım;

1) Trados için sizin de belirttiğiniz gibi win işletim sistemine ihtiyacınız var. Bunun için de iki seçenek var: Bootcamp ile win kurarsınız ve mac'i açıp kapatarak mac os veya win olarak kullanırsınız ( mac'de açılıp kapanma süresi 4-5 saniye olduğu için sıkıntı yok). İkince seçenek paralels desktop gibi bir program vasıtasıyla iki işletim sistemini aynı anda kullanırsınız ( Bunun için alacağınız macbook'un RAM'i ne kadar yüksek ise o kadar iyi olur. min 8 GB )

2) Müzik-film-internet keyifle kullanabilirsiniz. Hem de saatlerce, windows'a göre daha az enerji ve pil harcayarak.

3) MBP'larda HDMI var. MBA için ise şöyle bir aparat gerekiyor;

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-atlona-hdmi-icin-mini-display-port-to-hdmi-adaptor-165722769/detay/

4) Igetter var. PS: Ben kullanmadım.

5) Harici diskiniz FAT veya exFAT formatında ise sorun yok. NTFS formatında ise Mac bu diski okuyabilir ( yani diskteki filmlerinizi izleyebilir, müziklerinizi dinleyebilirsiniz) ama yazamaz ( diskin üzerine film-müzik-veri  kaydedemezsiniz). Ancak bunun için de çare var; parogon veya NTFS 3G programı ile diskinizi mac için yazılabilir hale getirmeniz mümkün.

6) 3,5 yıldır mac kullanıyorum ve win kullandığım zamana lanet okuyorum :) Ben alışma dönemi dışında bir sorunla karşılaşmadım.
15 Eylül 2014 sharky25ant Uzman (20,330 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
7 Şubat 2021 Mac Ailesi kategorisinde eraykula Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde Adembasogul Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Aralık 2015 Proton Yardımcı (1,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
23 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde dogussonmez Yardımcı (780 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
5 Kasım 2014 Ebrudrk Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
29 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde gurhancetik Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,289 kullanıcı

...