settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Artık kullanmadığım iCloud hesabımın şifresini soruyor

0 oy
Merhaba. Birkaç ay önce icloud hesabımı başka bir mail adresiyle değiştirerek düzenlemiştim. Diğer cihazlarımda (macbook air ve iphone5) yeni icloud hesabımı sorunsuz kullanırken eski macbook pro’da sistemi her yeniden açışımda eski icloud hesabımın şifresini girmemi istiyor; eski hesabın doğruluğundan emin olduğum şifresini giriyorum ama kabul etmiyor. Sistem tercihlerinde eski icloud’tan çıkış yapamıyorum; gene şifre istiyor. Şifreyi unuttum seçeneğine başvuruyorum, apple sitesinden “mail gönderildi” mesajı alıyorum. Ancak mail nereye gidiyor bilmiyorum. Kullandığım tek mail adresine gelen hiçbir şey yok. Güvenlik sorusu yanıtlama seçeneğine başvuruyorum, oraya doğum tarihimi giriyorum, eşleşme sağlanamadı diyor.

Özetle, Apple’da hiçbir geçerliliği bulunmayan eski bir icloud hesabı bu bilgisayarda bir şekilde aktif ve yeni icloud hesabım ile bu bilgisayarı eşleyemiyorum. Eski icloud hesabımdan sistem tercihleri yoluyla çıkış da yapamıyorum; sistem tercihlerinden “çıkış yap”a tıklayınca “iCloud hesabınız silinemedi” ve “Tüm iCloud servislerini kapatın ve yeniden deneyin.” mesajı çıkıyor ancak o dediği tüm servisleri kapatma işi nereden yapılacak?

Yeni icloud hesabımı eklemeyi denedim; “bu hesap zaten var” mesajı çıkıyor. Anlayamadığım şey, itunes’ta ve appstore’da yeni hesabımı sorunsuz kullanırken artık geçerliliği kalmamış olan eski icloud hesabı neden silinemiyor?

Her şeyi anlatmaya çalıştım; biraz karışık oldu sanırım ama yardımcı olursanız sevinirim. :)

Teşekkürler :)
31 Temmuz 2014 iCloud kategorisinde serdar_askin Yardımcı (900 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
İstersen yedek alıp fabrika ayarlarına dön , sanırım bir tek onu yapmamışsın.
31 Temmuz 2014 jakkob Deneyimli (2,610 puan) tarafından cevaplandı
Uzman olmadığım için araştırarak deneme-yanılma yoluyla yapabildiklerim bu kadardı. Eski iCloud hesabından kurtulmak için bütün sistemi fabrika ayarlarına döndürmeye gerek yoktur sanırım. Teşekkürler.
Tabiki bu bir tercih durumudur. Ayni durumu ikinci el ipad aldigimda bende yasamistim ve solediklerinizin hemen hemen hepsini bende denemistim. En sonunda cozumu ole bulmustum. Umarim sorununuzu en kisa surede cozebilirsiniz. Tesekkurler.
0 oy
Muhtemelen eski iCloud hesabınıza bağlı Mac uygulamarı bulunduğu için güncelleme vs gerektiği yada Mac'imi bul özelliğinin o hesapta aktif olduğu için şifrenizi girmenizi istiyor.  Güvenlik sorusu vs bir şey eklediyseniz, Apple Müşteri hizmetlerini arayıp güvenlik sorulayıla hesabınızı kurtarmaları için  yardım isteyebilirsiniz.
31 Temmuz 2014 mdurucan Yardımcı (1,260 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
21 Ocak 2014 iCloud kategorisinde bayram Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Ocak 2014 iCloud kategorisinde bayram Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 Temmuz 2013 iCloud kategorisinde Dkafa Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
0 oy
1 cevap
17 Temmuz 2018 Mac Ailesi kategorisinde eylulkrac Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
29 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde bdurmus Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
1 Ekim 2023 iCloud kategorisinde oneday001 Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,844 kullanıcı

...