settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbook başlama sorunu

0 oy
Merhabalarİ;

macbook'un eski çift çekirdekli bilgisayarlarından geçti elime ve HDD'si arızalanmış. Açılışta soru işaretli klasör geliyor. Sitenizde yer verdiğiniz makaleleri okudum fakat sonuç alamadım. Yeni bir HDD taktım ancak bir türlü format işlemini başlatamadım. Açılışta alt tuşu ile başlattığımda mouse geliyor sonrasında öyle kalıyor. c ile başlattığımdada yine aynı soru işaretli klasör geliyor bunun sebebi ne olabilir?
17 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde bynet Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Açılışta çıkan soru işaretli klasör iki soruna işaret eder,birincisi sizin belirttiğiniz gibi donanımsal olarak bir hdd arızasına,ikinciside başlatılacak bir sistem dosyasının olmadığına.

Birincil olarak yazdığım sorunu yeni hdd alarak çözmüşsünüz,buna rağmen aynı sorunun devam etmesi hhd içinde başlatılacak bir sistemin olmadığına işeret eder.

Hdd'yi değiştirdikten sonraki yaptığınız işlemin aşamalarını belirtmemişsiniz,dolayısı ile bilgisayarınıza taktığınız hadd'nin bir sorunu olmadığını varsayarak yapmanız gereken işlemin sistemin yeniden yüklenmesinden ibaret olduğunu belirtmeliyim.

Nasıl yüklerim sorusuna ise,donanımınız hakkında bir bilgi vermemişsiniz,bundan dolayı söleyeceklerim varsayım üzerine olacaktır.Bilgisayarınız eski macbbok'lardan olduğuna göre (core2duo gibi),bu sisteme en fazla snow leopard yükleyebilirsiniz.

Bu nasıl olacak derseniz,bunun bir kaç yolu var,bunlardan birisi,eğer elinizde varsa ya da,bulabiliyorsanız  snow leopard cd ile,eğer elinizde yok ve temin etme durumuda yoksa,çeşitli kaynaklardan bulabileceğiniz snow leopard dmg'yi bilgisayara indirip bunu usb bellek üzerine yazdırarak bir sistem kurulum diski oluşturmanız,oluşturduğunuz bu diski usb üzerinden macbook'a bağlayıp sistemi bu şekilde kurmanız,kurulum aşamasından önce,sistem diski içindeki disk izlencesinden diski bölünteleme ve formatlama işlemi yapıp disk izinlerini ve diski kontrol ederek yüklemeyi ondan sonra yapmanız daha hayırlı olur.
17 Mart 2014 şekerlioğlu Uzman (19,030 puan) tarafından cevaplandı
USB disk oluşturma

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
10 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde dogusalgun Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
15 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde Yagiz Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap
14 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde muradi Deneyimli (3,290 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
15 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde ADIGATOR Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
27 Mart 2019 Mac Ailesi kategorisinde egemenks Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Eylül 2018 macOS kategorisinde riccieatsbeats Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde Turanblal93 Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,179 kullanıcı

...