settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Pupa servise bırakılan Macbook Pro'nun anakartı arızalandı, Bilkom bu durumu garanti Kapsamında sayar mı?

+1 oy
Cuma günü 2012 macbook pro'mun hdd'sini ssd ile değiştirmek için Pupa Mağazasındaki teknik servis görevlisine bilgisayarımı bıraktım. Dün beni aradılar ve bilgisayarın açılmadığını, açılış sesi gelmesine rağmen ekrana görüntü gelmediğini söylediler. Bilkom servisle görüştüklerini ve pazartesi (23.12.2013) servise göndereceklerini ifade ettiler. Olası sebep olarak da ekran bağlantılarında veya ana kartta arıza olabileceğini söylediler. Açıkçası tedirginim.
Bilgisayarın garantisi var ancak Bilkom ortaya çıkan arızayı garanti kapsamında sayar mı? Ram ve Hdd değişimleri malum garanti kapsamında sayılıyor ama benim durum biraz daha kompleks. Sevisteki arkadaş sağolsun ortaya çıkacak masrafları karşılamaya hazır olduğunu söyledi ama tam da bilgisayara muhtaç olduğum şu günlerde uykularım kaçıyor, çok tedirginim..
Bilgisi, deneyimi olan arkadaşların yardımına muhtacım.
22 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde keremgurel Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Tam anlayamadım, siz Mac'inizi servise bırakırken sorun yoktu, serviste mi sorun çıktı?

Eğer Mac'iniz garanti kapsamındaysa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
22 Aralık 2013 goktug Uzman (119,870 puan) tarafından cevaplandı
Ben sorunsuz şekilde bilgisayarımı teslim ettim Göktuğ bey, yapılacak işlem sadece hdd değişimiydi. Sorun Pupa mağazada meydana geldi. Benim arızayla hiçbir ilgim yok.Teknik servis görevlisi tarafından yapıldı bu işlem.Bilkom, Pupa teknik serviste yapılan bu Hdd-Ssd değişimi esnasında meydana gelen olası anakart arızasını garanti kapsamında sayar mı? Kullanıcı hatası derler mi?
apple destek sitesinde,pupa,yetkili satıcı ve servis olarak tanımlanmıştır.dolayısı ile garanti kapsamında olsun olmasın yetkili bir sereviste meydan gelen bir arıza,ücretsiz olarak giderilmek zorunda,bu konuda kanunlar çok açık.
Kaldıki zaten yetkili servis'de sorunun kendilerinden kaynaklandığını açıkladığına göre,meydana gelen bu durumda,cihaz ücretsiz olarak yapılıp size çalışır vaziyette teslim edilmelidir.
şekerlioğlu'nun yorumuna katılıyorum. Sizin endişelenmeniz için bir sebep olmamalı şu anda Kerem Bey. Ancak gelişmelerden bizi de haberdar ederseniz çok memnun olurum.
+1 oy
Öncelikle konuya ilgi gösteren Göktuğ bey başta olmak üzere herkese çok teşekkürler.

Bilgisayarımı 31 Aralık (dün) itibariyle teslim aldım. Bilgisayarın üzerindeki HDD'si OCZ marka SSD ile değiştirildi, bu işlem yapılırken Samsun Pupa servisteki kardeşimin gözünden kaçmış olmalı ki ekran soketi yerinden çıkmış bu nedenle bilgisayara görüntü gelmiyormuş. Biz anakarttan şüphlenmiştik ki sorun ondan değil sokettenmiş. Tüm bu süreç boyunca ilgili davranan Samsun Pupa çalışanlarına, İstanbul Pupa Teknik Servisten Onur beye teşekkür ediyorum. Eğer sorun anakartta olsaydı da garanti kapsamında onarım yapılacakmış. Daha sonra benzer sorunlarla karşılaşacak arkadaşlar için bu husus bir rehber olur umarım.
Son olarak iki husustan daha bahsetmek istiyorum. Benim gözümden kaçan bir detayı İstanbul Pupa Servisten Onur Bey büyük titizlikle tespit etti. Bilgisayarımın (2012 Macbook Pro) internete bağlanmasında yavaşlık olduğunu fark etti ve bu sorunu garanti kapsamında anakartın bluetooth ve airport yuvasını değiştirerek çözdü. Bunun içinde ayrıca teşekkürler.
Son olarak dediğim kısmın sonuncu hususu da şu ki SSD değişim işlemi bilgisayar üzerinde son derece olumlu bir etki meydana getiriyor. Herkese tavsiye edebilirim. Ben optik sürücüyü çıkartıp yerine ikinci bir HDD takacaktım hatta bunun için gerekli aparatları da aldım ancak servis bu işlemin garantiyi bozacağını söyledi. Bunu da bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum.

Uzun bir cevap oldu, ancak benim gibi sorun yaşayanlar için bir rehber niteliğinde olmasını istedim.Herkese selamlar...
Kerem GÜREL
1 Ocak 2014 keremgurel Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap
18 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
0 oy
2 cevap
24 Ocak 2018 rahmican Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
28 Kasım 2013 Diğer kategorisinde kenann Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
19 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde galip Yardımcı (530 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
13 Ocak 2016 eniscamur Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde psychologist45 Deneyimli (3,000 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,802 kullanıcı

...