settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Yukleme diski olmadan Macbook Pro'ya nasil format atilir?

+2 oy
Bi kac gun once asagidaki gibi bi problemim vardi bugun 1 TB'lik external HDD alarak yedeklemeyi boylece hallettim. Ancak format atarken aklima takilanlar var. Ben bu dosyayi(Lion) indirmekle ugrasmak istemiyorum hatta neredeyse acil format atmam gerekiyo gibi bi durum. Dosyalarimi yedekledim, gozum kapali bicimlendirebilirim su an diski ama tekrar Lion'u icine nasil yukleyecegim? Bu arada Aralikta aldim bilgisayarimi icinde Lion kurulu geldi. Siteyi birbirine kattim hala istedigim gibi bi cozum bulamadim, gozumden kacmis olacagini sanmiyorum ama varsa oyle bi durumum affola.


eski sorunum cozuldu: Oncelikle herkese merhabalar. Siteyi yaklasik 5-6 aydir takip ediyorum, her bir linke tiklayisimda sasirip kaliyorum hala da burasi sayesinde her gecen gun bir seyler ogreniyorum.
Sorunum sudur;
Mac'imi ilk aldigimda appstore uyeligimi kullanamamistim bir arkadasimdan istedim 2-3 program indirmek icin. Simdi iPhoto, GarageBand, iMovie update istiyor fakat tikladigim zaman arkadasimin mail adresini gosteriyor kendi adresimle update edemiyorum. Ben de dedim ki zaten cogu yerlerin ayarlarini degistirerek ogrendim su bilgisayari bir de format atayim onu da ogrenirim hem fabrika ayarlarina geri gelmis olur. Fakat ben dosyalarim silinmesin sadece maci silip tekrar kurayim istiyorum. Bunu yanlis hatirlamiyosam site icerisinde gormustum birazdan tekrar bakacagim. Sizin bu duruma oneriniz nedir? Format atmadan kurtulabilir miyim?
22 Haziran 2012 Mac Ailesi kategorisinde yigitbagci Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
27 Haziran 2012 yigitbagci tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
ilk önce time machine ile bilgisayarını harici   harddiskine yedekle  sonra format at ama format atmanla çözülecek bir sorun değil apple ın kendi serverarı kendi mail adresini ve şifreni kayıt altına almış yani şifreni hatırla hatırlayamazsan   yeni bir üyelik aç
24 Haziran 2012 Furkan Ka Yardımcı (670 puan) tarafından cevaplandı
Yalniz iste sorunum da bu hem harici hard diskim yok hem de ben en az ugrastircak sekilde kurtulmaya calisiyorum. Time Machine ile degilde ben bu dosyalari tek tek kopyalasam nolur? Cogu klasor halinde cunku fotograf muzik ve application
flashın varsa flashına at yoksa dropbox gibi online depolama alanlarına yedekle :) ben öyle yapıyorum önemli dosyalar hep online duruyo bozulma derdi yok :)) time machine sadece geri döndürüyor bildiğim kadarıyla örneğin 26 haziranda format attın macine bozuldu 29 unda diyelim tekrar o dosyaları bulup düzenliyor galiba ama emin değilim benim dediğim gibi yap sorun olmaz benim dropboxda 4 üyeliğim var 20 gb kafadan boş :)
Bugun gidip Western Digital Elements 1 TB'lik HDD aldim simdi formata baslayacagim dosyalarimi yedekleyip. Su an HDD'i EXFAT'a cevirmeye calisiyorum umarim basaracagim :) ayrica, ben biraz once limiti dolmus olan kredi kartimla lion'i satin aldim appstore'dan indirilmeye basladi kendisi umarim karttan para cekmemistir mountain icin ayirmistim ben o parayi :) simdiki durumuma gelirsek internet hizim cok yavas bu download icin. Bunu indirmeden format atmanin bi yolu yok mudur? Sitede buldum ancak 650 mb'lik gizli bolme diye bahsediliyor ki lion da 3,5 gb sanirim. Ne yapmam gerekiyor? Dosyalarimi yedekledim diyelim deneye deneye ogren derseniz mac elimde kalirsa ne yapacagim? pupadan almistim da yine de gitmek istemiyorum acikcasi format atmak icin..

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
17 Kasım 2016 mstfkngr Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Eylül 2012 Mac Ailesi kategorisinde Nescrown Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
31 Ekim 2012 Mac Ailesi kategorisinde beroz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
22 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde mert611 Yardımcı (1,020 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap
0 oy
0 cevap
28 Kasım 2017 Mac Ailesi kategorisinde berkaykrx Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
27 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde Janizary Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Kasım 2017 ufukkskr Yardımcı (640 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde dogusalgun Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,761 kullanıcı

...